Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху фондовата си империя

...
Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху фондовата си империя
Коментари Харесай

Джордж Сорос се оттегля: Синът му Александър поема Отворено общество

Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху фондовата си империя на стойност 25 милиарда $ на сина си Александър, заяви вестник „ Уолстрийт Джърнъл “ и БГНЕС.

Според обявата, през декември съветът на шефовете на 92-годишната фондация " Отворено общество " на Сорос е избрал сина му Александър за ръководител. 37-годишният Алекс наследява татко си и заема длъжността президент на комитета за политически действия на Сорос. Алекс Сорос е и единственият член на фамилията в капиталовия комитет, който управлява Soros Fund Management - компанията, която ръководи средствата на фонда и на фамилията. Според представител на предприемача, по-голямата част от 25-те милиарда $ през идващите години ще отидат във фондация " Отворено общество ". В същото време към 125 млн. $ ще бъдат предопределени за комитета за политически действия.

В предишното е имало и подозрения, че Джордж Сорос ще се отдръпна. В едно изявление той декларирал, че " по принцип " не желае фондът да " премине в ръцете на някое от децата ". По преценка на финансиста фондът би трябвало да се ръководи от " този, който е най-подходящ за това ". Очевидно Алекс е спечелил доверието на татко си, защото постоянно го е замествал при пътувания до офисите на организацията по света. " Той го заслужава ", добави Джордж Сорос, представен от изданието.

Управляваната от Сорос-младши благотворителна организация ще продължи да се бори за изборните права на жителите, равенството сред половете и правото на аборт. Александър Сорос е " надъхан лявоцентристки ", израснал " обезпокоен от благосъстоянието на фамилията си ", написа още изданието. В свое изявление Сорос-младши отбелязва, че ще поддържа американски леви политици. Той показва угриженост от вероятността Доналд Тръмп да се върне на президентския пост в Съединени американски щати.

Политическата му позиция допуска забележителна финансова роля на фондациите на Сорос в идните президентски избори в Съединени американски щати, написа вестникът.

Той показва, че Алекс Сорос се е срещнал с представители на администрацията на американския президент Джо Байдън, Конгреса и държавни водачи - бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва и канадския министър-председател Джъстин Трюдо. Фондация " Отворено общество " на Сорос подарява към 1,5 милиарда $ годишно на групи, които пазят правата на индивида и предизвикват демокрацията в разнообразни страни. Сорос подарява средства и на университети и просветителни организации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР