Американският фармацевтичен гигант Pfizer Inc. обяви в сряда, че крайните

...
Американският фармацевтичен гигант Pfizer Inc. обяви в сряда, че крайните
Коментари Харесай

Ефективността на ваксината на Pfizer е 95%

Американският фармацевтичен колос Pfizer Inc. разгласи в сряда, че крайните резултати от изпитването на късен стадий във " Фаза 3 " на имунизацията против COVID-19, създадена взаимно с немската компания BioNTech, демонстрира, че тя има 95% успеваемост, съобщи БНР.

Pfizer към този момент разполага с нужните двумесечни данни за сигурност и ще кандидатства до дни за незабавно позволение за потреблението на имунизацията в Съединени американски щати, оповестява Ройтерс. Докато някои групи като здравните служащи ще бъдат предпочитани в Съединените щати за имунизации тази година, ще минат месеци, преди да стартират огромни имунизации. Производителят на медикаменти съобщи, че ефикасността на имунизацията е поредна във връзка с възрастовата и етническата демография и че няма обилни странични резултати, знак, че имунизацията с нея може да се употребява по целия свят.

Ефикасността при възрастни над 65 години, които са изложени на необикновен риск от вируса, е над 94%, показват двете компании. Окончателният разбор идва единствено една седмица, откакто първичните резултати от изследването демонстрираха, че успеваемостта на имунизацията е над 90%. В началото на таи седмица пък компанията Moderna Inc разгласява предварителни данни за своята ваксина, показващи сходна висока успеваемост. Данните от двете ваксини са по-добри от предстоящото, като и двете са създадени с нова технология, известна като осведомителна РНК (mRNA).

Pfizer също по този начин заяви, че е имало 170 случая на заболяване с ковид в изследването на повече от 43 000 доброволци, от които 162 са били следени в групата, на която е давана плацебо, и 8 са били в групата на имунизираните. Десет души от изследваните са развили тежък случай на COVID-19, единият от които е бил имунизиран, показва още американската фармацевтична компания. Тя също по този начин съобщи, че имунизацията се понася добре и че страничните резултати са най-вече леки до умерени и се почистват бързо след имунизацията. Единственото тежко нежелано събитие, което е засегнало повече от 2% от имунизираните, е била умората, която е засегнала 3,7% от реципиентите след втората доза. По-възрастните пациенти обаче са склонни да оповестяват за по-малко и по-леки нежелани събития след имунизация. Резултатите идват в миг, когато коронавирусната пандемия в Съединени американски щати, Европа и на други места по света, се разраства мощно, поставяйки под голямо напрежение здравните системи с рекорден брой нови случаи на инфектирани и приети в болница.

Наближаването на зимата в Северното полукълбо в тандем с празничния сезон се чака да утежни (да увеличи) броя на случаите, защото хората прекарват повече време на закрито и се събират за фамилни събития. " След като стотици хиляди хора по света се заразяват всеки ден, ние незабавно би трябвало да получим безвредна и ефикасна ваксина ", съобщи изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла, оповестява Ройтерс. Pfizer и BioNTech също по този начин показаха, че възнамеряват да дават данните и на други регулаторни организации по света, с изключение на на тези в Съединени американски щати. Те също по този начин възнамеряват да показват данни от изследването в рецензирано научно списание. Pfizer удостовери, че чака да направи до 50 милиона дози ваксини тази година, задоволително с цел да защитят 25 милиона души, и по-късно да създаде до 1,3 милиарда дози през 2021 година.

От десетките производители на медикаменти и проучвателен групи, които се надпреварват в създаването на ваксини против COVID-19, идващото издание на данни евентуално ще бъде от компанията AstraZeneca Plc взаимно с Университета в Оксфорд през ноември или декември. Компанията Johnson & Johnson пък сподели, че е на път да даде данни до края на годината. Междувременно Европейската организация по медикаментите (EMA) съобщи в сряда, че Pfizer Inc. и BioNTech SE са дали данни от пробите за тяхната коронавирусна ваксина, само че към момента не са кандидатствали за утвърждението ѝ. " Компаниите към този момент показаха на EMA тези нови данни и ние ще ги оценим като част от настоящия обзор. Те обаче не са подали заявление за условно позволение за стартиране на пазара ", сподели регулаторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР