Американският енергиен гигант General Electric ще представи нова платформа за

...
Американският енергиен гигант General Electric ще представи нова платформа за
Коментари Харесай

General Electric се бори с Tesla и Siemens по пътя към новата си голяма цел

Американският енергиен колос General Electric ще показа нова платформа за акумулатори, по пътя към новата си огромна цел - да се трансформира в водач в развиващия се пазар на предпазване на електрическа енергия.

Гигантската платформа, наречена GE Reservoir, ще може да съхранява силата, генерирана от вятърни турбини и слънчеви панели, за по-нататъшна приложимост.

Тя може да бъде употребена и за прибавяне на електрически заряди, когато е належащо да се стабилизира напрежението и честотата на електрическата мрежа.

 General Electric оряза облагата си, продължава да се бори с рецесията
Енергиен колос оряза облагата си, продължава да се бори с рецесията

Компанията редуцира разноски, може да продава активи

Пазарът на устройства за предпазване на сила, който сега е дребен, се чака да нарасне доста през идващото десетилетие. В него към този момент се конкурират огромни компании като Tesla, която в края на предходната година сложи голяма литиево-йонна батерия в Австралия.

Съвместно дружество на немския колос Siemens и американската AES Corp. сега построява още по-мащабна апаратура в Калифорния, което се чака да се трансформира в най-голямата литиево-йонна батерия в света.

 АBB придобива General Electric Industrial Solutions за 2.6 милиарда $
Компания с бизнес в България купува част от американски колос

Компанията укрепва позициите си на американския пазар

" Съхранението на сила е като швейцарско ножче - има толкоз доста неща, които могат да се вършат с него ", съобщи Ерик Гебхарт, вицепрезидент и шеф по стратегическите технологии в GE Power. Батерията с потенциал 1.2 мегавата е първата от серията, която GE възнамерява да пусне благодарение на платформата Reservoir.

Това не е първият опит на GE да трансформира батериите в огромен бизнес. Гигантът се опита да създаде лични акумулатори преди няколко години, само че изостави усилието, защото не можеше да се конкурира с преобладаващата технология - литиево-йонните акумулатори.

След това GE насочи вниманието си към продажбата на батерийни системи посредством дъщерно сдружение, наречено Current. Компанията неотдавна преработи този бизнес, като сътвори независим отдел за акумулатори в подразделението си GE Power.

 General Electric понижава дивидента си на половина в обезверен опит да спести пари
Индустриален колос от Съединени американски щати ще заплаща на акционерите си на половина по-малко

Това се случва едвам за 3-ти път в историята на компанията

Успехът ще бъде нужен подтик за усложнения колос, който е в развой на преструктуриране и ще направи промени в управителния си съвет. GE се пробва да навлезе на пазар, който съгласно Navigant Research ще генерира десетки милиарди долари доходи през идващото десетилетие.

Едно от най-големите провокации за американската компания ще бъде диференцирането на нейните акумулатори от тези, предлагани от съперници като Fluence. Гигантът ще се стреми да се възползва от своя голям отпечатък в електрическата енергия, с цел да построи бизнеса си с акумулатори.

Бизнесът с акумулатори се чака да нарасне, частично тъй като цените ряздко се намалиха през последните години, защото акумулаторните акумулатори станаха повсеместни в артикули като преносими компютри и смарт телефони.

 Джон Фланъри е новият президент на General Electric
Индустриален колос от Съединени американски щати има нов началник

След 16 години отпред Джеф Имелт се отдръпна от компанията

Литиево-йонните батерии, които костваха към 1000 $ на киловатчас при започване на десетилетието, в този момент костват сред 250 и 300 $ на киловатчас, показва Рави Мангани, шеф, отговарящ за съхранението на сила в GTM Research.

Компанията предвижда, че от края на 2017 година до 2023 година количеството съхранена сила, обвързвано с електрическата мрежа, ще се умножи с повече от 25 пъти. Според оценката на GTM Fluence е актуалният пазарен водач.

" Има огромно неспокойствие и затова виждаме всички тези компании да навлизат в съхранението. Въпросът, несъмнено, е кой оцелява и кой не? ", означи Мангани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР