Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че администрацията на Тръмп

...
Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че администрацията на Тръмп
Коментари Харесай

САЩ готови да съдействат за разследването на отравянето на Навални. |

Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че администрацията на Тръмп е подготвена да спомага за следствието на хипотетичното отравяне на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

" Изразяваме надълбоко терзание от известията, че съветският опозиционен деятел Алексей Навални беше токсичен. Ако тези отчети се окажат правилни, поддържаме апела на Европейски Съюз за изцяло следствие. Съединени американски щати са подготвени да окажат подпомагане ", написа в Туитър Помпейо и добави:

" Семейството на Навални и съветският народ заслужават да видят цялостно и транспарантно следствие, а причинителите да понесат отговорност ".

По-рано през днешния ден Франция прикани за " бързо и транспарантно " следствие на случая, откакто в понеделник от университетската болница " Шарите " в Берлин обявиха, че резултатите от тестванията на Навални сочат, че е бил токсичен.

С позиция по въпроса излезе и българското Министерство на външните работи. В известие на уеб страницата на ведомството се приканва съветските управляващи да проведат неотложно, без значение и обективно следствие.

„ Изключително сме обезпокоени от предварителните резултати от проучванията на Алексей Навални в болничното заведение „ Шарите “ в Берлин, които демонстрират следи от отравяне на съветския опозиционен водач “, се споделя в позицията.

От Кремъл не престават да отхвърлят заключенията на немските лекари за отравянето на опозиционера Алексей Навални и не виждат мотив за започване на следствие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази недоумението си от това, че лекарите в Германия бързат да употребят думата „ отравяне “.

Германската болница „ Шарите “, където е признат за лекуване съветският опозиционер Алексей Навални, заяви през вчерашния ден, че съгласно проучванията той е бил токсичен.

След това и канцлерката Ангела Меркел прикани Москва да проверява случилото се с един от най-известните критици на Кремъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР