Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще направи официални посещения в

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще направи официални посещения в
Коментари Харесай

Блинкън започва обиколка във Великобритания, Ирландия, Виетнам и Япония

Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще направи публични визити в Обединеното кралство, Ирландия, Виетнам и Япония в интервала 11-18 април тази година, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати. 

Блинкън ще пътува до виетнамската столица Ханой за предварителни основни диалози с виетнамските управляващи по отношение на 10-ата годишнина от началото на всеобхватно партньорство сред двете страни. Държавният секретар ще се срещне с високопоставени виетнамски чиновници, с които ще разиска общите възгледи за взаимосвързаността, благоденствието, мира и устойчивостта на района на Пасифика, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар ще пътува до Каруизава, Япония, за среща на външните министри на страните от Г-7 и за разискване на бъдещи дейности по редица световни въпроси: продължаващата война на Русия против Украйна, нуклеарното разоръжаване и неразпространението на нуклеарно оръжие, енергийната и продоволствената сигурност и одобряване на позитивната визия за свободен и отворен район на Пасифика.  

Преди да предприеме пътуването си до Азия, от 11 до 14 април държавният секретар ще придружи президента на Съединени американски щати Джо Байдън при визитите му във Англия и Ирландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР