Американският държавен секретар Антъни Блинкън разговаря по телефона с руския

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън разговаря по телефона с руския
Коментари Харесай

Блинкън и Лавров говориха по телефона за задържания в Русия американски журналист

Американският държавен секретар Антъни Блинкън беседва по телефона с съветския външен министър Сергей Лавров и настоя пред него за неотложно освобождение на американския публицист Еван Гершкович, арестуван по-рано тази седмица в Русия по съмнения в шпионаж, предадоха международните организации.

Блинкън е изразил пред Лавров мощното безпокойствие на Съединени американски щати по отношение на неприемливото задържане от Русия на американски публицист, акцентира представителят на Държавния департамент Ведант Пател. " Държавният секретар прикани за незабавното освобождение на журналиста и прикани също и за освобождението на различен намиращ се в пандиза в Русия американец -  Пол Уилън ", добави представителят.

От своя страна по време на диалога с Блинкън Лавров е разкритикувал медийната шумотевица на Запад, която се е вдигнала към ареста на американския публицист и е подчертал, че неговата орис ще бъде решена от съда.

" Неприемливо е виновни представители във Вашингтон и западни медии да подвигат олелия с ясното желание да придадат на този случая едно политическо измерение ", съобщи Лавров.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР