Американският държавен секретар Антъни Блинкън да действа, за да сложи

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън да действа, за да сложи
Коментари Харесай

Ръководителят на Хамас поиска Блинкън да сложи край на войната в Газа

Американският държавен секретар Антъни Блинкън да работи, с цел да постави завършек на войната в линията Газа. За това прикани ръководителят на палестинското придвижване " Хамас " Исмаил Хания, представен от " Франс прес ".

Утре Блинкън стартира четвъртата си близкоизточна обиколка от началото на войната в линията Газа. Той първо ще посети Доха, а след това ще отиде в Аман.

" Надяваме се, че този път Блинкън ще се концентрира върху преустановяване на експанзията за да се постави завършек на окупацията на цялата палестинска територия ", споделя Хания във видео, публикувано от неговата канцелария.

" Надяваме се, че Блинкън е могъл да си извлече поука от трите последни месеца, включително и от степента на грешките, позволени от Съединени американски щати с тяхната сляпа поддръжка за Израел ", добави водачът на " Хамас ", който живее в заточение в Катар.

" Пролятата кръв в всеобщите убийства и ужасяващите заличавания не могат да доведат до сигурност и непоклатимост, до момента в който палестинският народ не е постигнал свободата си и не се е сдобил с самостоятелна суверенна страна с Йерусалим за своя столица ", добави Хания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР