Американският бизнесмен Илон Мъск каза, че Starlink /Старлинк/, глобална сателитна

...
Американският бизнесмен Илон Мъск каза, че Starlink /Старлинк/, глобална сателитна
Коментари Харесай

„Само под дулото на пистолета“. Мъск отказва да блокира руските медии

Американският предприемач Илон Мъск сподели, че Starlink /Старлинк/, световна сателитна интернет система, се отхвърля да блокира съветските новинарски изявления, макар настояванията на " избрани страни ".

" Правителствата на някои страни (не на Украйна ) желаеха от Starlink да блокира съветските източници на вести. Ще създадем това единствено под дулото на револвер. Извинявайте, че съм последовател на безспорната независимост на словото ", написа той на страницата си в Twitter.

Русия стартира военна интервенция в Украйна на 24 февруари, откакто по искане на нейното управление призна суверенитета на Донецката и Луганската национални републики. Президентът Владимир Путин назова задачата на интервенцията „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. За това, съгласно него, се възнамерява да се извърши " демилитаризация и денацификация на Украйна ", да бъдат изправени пред съда всички военни нарушители, виновни за " кървави закононарушения против цивилни " в Донбас.

Според Министерството на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военна инфраструктура и позиции на украинските войски. Има загуби и от двете страни.

В отговор на тези дейности на Москва западните страни, както и съдружниците на Съединени американски щати в Азия, стегнаха до край глобите против Русия, множеството огромни компании стопираха работата си в страната, прекратиха излъчването на редица съветски медии в Европа.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР