Американският автомобилостроител Форд (Ford) беше осъден да плати 1,7 милиарда

...
Американският автомобилостроител Форд (Ford) беше осъден да плати 1,7 милиарда
Коментари Харесай

Форд плаща $1,7 млрд за катастрофа със загинало семейство

Американският автомобилостроител " Форд " (Ford) беше наказан да заплати 1,7 милиарда $ компенсации поради индустриален недостатък в един от неговите модели, довел до гибелта на фамилна двойка в щата Джорджия през 2014 година, оповестяват американски медии, представени от Франс прес.

При смъртни случаи след пътна злополука не е необичайност да се отсъждат компенсации от над един милион $, само че в тази ситуация сумата е една от най-високите в историята. След решението на съда в окръг Гуинет, щата Джорджия, оповестено в петък, " Форд " заяви през вчерашния ден пред в. " Уолстрийт джърнъл ", че има намерение да го апелира.

Пикапът ЕF-250 Super Duty на Мелвин и Вонсил Хил се преобърнал неколкократно след пръсване на гума по пътя покрай Америкъс, щата Джорджия. Покривът на колата поддал и премазал двамата в купето.

След злополуката двете деца на починалите се обърнали към съда и обвинили " Форд " в недостатък при концепцията на автомобила. По време на процеса, траял три седмици, юристите на автомобилната компания показали разнообразни изследвания за дизайна и сигурността, които съгласно тях потвърждават, че покривът е бил задоволително стабилен, с цел да устои на подобен удар.

Съдебните заседатели обаче признали отговорността на " Форд ", който съгласно документите към делото е създал към 5,2 милиона коли от този модел сред 1999 и 2016 година, само че едвам през 2017 година покривът им бил укрепен.

Сумата от 1,7 милиарда $ дава отговор на така наречен наказателни компенсации, които плануват по-големи санкции от компенсации за жертвата или жертвите и имат за цел да бъде глобено държанието на причинителя. Често те са пропорционални на финансовите благоприятни условия на визираното лице или компания.
В обособен развой същият правосъден състав осъди " Форд " и веригата за поддръжка на коли " Пеп бойс " (Pep Boys) за слагането на несъответствуващи гуми да платят 24 милиона $ обезщетение на децата на семейство Хил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР