Пол Рубенс: Актьорът Пий-Уи Херман почина на 70

...
Американският актьор Пол Рубенс, който стана известен през 80-те години
Коментари Харесай

Американският актьор Пол Рубенс, който стана известен през 80-те години на миналия век като героя Пий-Уи Херман, почина на 70 в неделя след частна борба с рака.

"Пол смело и лично се бори с рака в продължение на години с характерната си упоритост и остроумие", се казва в изявление, публикувано от неговото имение в понеделник.

Емблематичният култов персонаж на Рубенс Херман доведе до телевизионен сериал и множество филми.

Но той остави настрана ролята за почти 20 години, след като беше арестуван за неприлично излагане през 1991 г. в киносалон.

В публикувано посмъртно изявление в неговия акаунт в Instagram актьорът говори за запазването на диагнозата си в тайна.

„Моля, приемете моите извинения, че не станах публично достояние с какво съм се сблъсквал през последните шест години“, се казва в изявлението.

"Винаги съм изпитвал огромно количество любов и уважение от моите приятели, фенове и поддръжници. Обичах всички вас толкова много и се радвах да правя изкуство за вас ."

Имотът му добави, че той е "емблематичен американски актьор, комик, писател и продуцент, чийто любим герой Пий-уи Херман зарадва поколения деца и възрастни с неговата позитивност, причудливост и вяра във важността на добротата".

"Надарен и плодотворен талант, той завинаги ще живее в комедийния пантеон и в сърцата ни като скъп приятел и човек със забележителен характер и щедрост на духа“, продължава изявлението.

Рубенс създава героя, когато е част от импровизационната група на Лос Анджелис The Groundlings.

Той участва във филма от 1985 г. Голямото приключение на Pee-wee и в телевизионния сериал Pee-wee's Playhouse, който се излъчва от 1986 до 1991 г.

Програмата, която той създаден, съавтор и сърежисьор спечели 22 награди Еми.

През 1991 г. той е арестуван в киносалон за възрастни в Сарасота, Флорида, за предполагаемо, че се е докосвал неподходящо.

По-късно обвиненията бяха свалени, но инцидентът опетни репутацията му.

Той спря да дава интервюта като негов герой и не повтори публично ролята до 2010 г.

През 2016 г. той е съсценарист и участва в Big Holiday на Pee-wee за Netflix. Това беше последната му роля преди смъртта му.

В изявлението, обявяващо смъртта му, неговите представители поискаха да бъдат направени „изрази на съчувствие“ в чест на родителите му към организациите, изследващи рака, деменцията и Алцхаймер.

Комиците Стив Мартин и Джими Кимъл са сред знаменитостите, които му отдават почит онлайн.

Кимел го нарече „брилянтен и оригинален комик, който накара децата и техните родители да се смеят едновременно“. ".

Режисьорът Пол Фейг добави: „Пол беше такъв комедиен гений. От изявите му на Летърман до телевизионните му предавания и филми, той беше толкова оригинален и весел.

"И също толкова сладък човек. Това е огромна загуба за комедията. Благодаря за целия смях, Пол."

Режисьорът Гилермо дел Торо го нарече "един от светците покровители на всички неподходящи, странни, неприспособени, прекрасни, чудодейни странности ".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР