Американският актьор Дани Мастерсън, виден член на Сциентоложката църква, беше

...
Американският актьор Дани Мастерсън, виден член на Сциентоложката църква, беше
Коментари Харесай

Актьорът Дани Мастерсън беше осъден на 30 години затвор за изнасилвания

Американският артист Дани Мастерсън, изтъкнат член на Сциентоложката черква, беше наказан на 30 години затвор за две изнасилвания от съд в Лос Анджелис, оповестиха международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Така 47-годишният комедиант, прочут с ролята си в сериала " Шеметни години ", който беше приет за отговорен през юни, получи оптималната присъда, която го грозеше.

По време на правосъдния развой три дами, също сциентоложки, го упрекнаха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд хилс сред 2001 и 2003 г. 

Съдебните заседатели се произнесоха в интерес на две от дамите, само че не съумяха да реализират единомислещо решение, належащо за осъждането по третия случай.

По време на чуването обвиняването твърдеше, че артистът е " дрогирал и изнасилвал " жертвите си.

Делото, което стартира през 2017 година след обвиняванията против някогашния продуцент Харви Уайнстийн, които провокираха придвижването #Аз също, повдигна и въпроси за ролята на Сциентоложката черква. По-специално две от дамите споделиха, че организацията, която е доста добре открита в Лос Анджелис, ги е разубедила да се свържат с полицията.

Защитата на Дани Мастерсън упорства, че версията на тъжителките за събитията се е трансформирала през годините и допуска, че предразсъдъците против сциентологията може да са стимулирали процеса.

По време на предходния развой през ноември други правосъдни заседатели отхвърлиха да се произнесат, тъй като не реализираха единогласие. 

Дани Мастерсън става прочут в края на 90-те години на предишния век с ролята си в сериала " Шеметни години ", в който играе с Мила Кунис и Аштън Къчър. Той взе участие с Ащън Къчър и в сериала " Ранчото ", само че през 2017 година беше отхвърлен, откакто полицията в Лос Анджелис удостовери, че проверява обвинявания в полово посягане против него. 

След ареста на артиста през юни 2020 година окръжната прокуратура на Лос Анджелис е уведомила, че е снела други две обвинявания в полово посягане против него заради липса на доказателства и заради изтекла отминалост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР