Американските здравни служители потвърждават, че ваксинациите от Moderna могат да

...
Американските здравни служители потвърждават, че ваксинациите от Moderna могат да
Коментари Харесай

Ваксината Moderna крие повече рискове, отколкото се очакваше

Американските здравни чиновници удостоверяват, че имунизациите от Moderna могат да бъдат свързани с повече възпаления на сърдечния мускул - миокардит - при хора на възраст под 30 години, в сравнение с се смяташе до момента, оповестява The Washington Post, съобщи организация „ Фокус “.

Изследванията върху отчетите за странични резултати от имунизацията включват също Управлението за санитарния контрол (FDA) и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

„ Можем да кажем, че FDA е безусловно ангажирана с валидирането на данните, когато те постъпват. По-рано съобщавахме [връзката] сред миокардит и ваксини против COVID-19 и в случай че новата информация промени салдото риск/полза, ние ще уведомим обществеността навреме “, разяснява обстановката представител на Службата за хигиеничен контрол.

Един източник сподели пред вестника, че данните, предоставени от канадското държавно управление, демонстрират, че честотата на миокардит при тези, които получават имунизацията Moderna, може да бъде 2,5 пъти по-висока, в сравнение с след имунизацията Pfizer-BioNTech.

Moderna не отговори на искане за коментар.

Миокардит и перикардит са инфектиране на сърдечния мускул. Симптомите варират, само че постоянно включват зной, сърцетуптене и болки в гърдите. Експертите на СЗО акцентират, че Консултативният комитет на Съединени американски щати по имунизационните практики, който се занимава с този проблем, заключава, че „ изгодите от мРНК имунизациите не престават да надвишават рисковете от миокардит и перикардит, даже при младежи “.

Според наличните данни в Съединени американски щати за миокардит се оповестява приблизително 40,6 случая на милион при имунизирани мъже и 4,2 случая на милион при имунизирани дами. Говорим за възрастовата група от 12 до 29 години. При лица над 30 години тези числа са надлежно 2,4 случая на милион и един случай на милион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР