Американските военни, които след началото на турската офанзива „Мирна пролет“

...
Американските военни, които след началото на турската офанзива „Мирна пролет“
Коментари Харесай

Американски военни се завръщат в Сирия

Американските военни, които след началото на турската атака „ Мирна пролет “ изтеглиха своите сили от 16 бази и укрепени постове в Сирия, са се върнали в шест бази. Информацията е на Анадолската организация, представена от БГНЕС.
Съобщава се, че американските бойци сега укрепват позициите си в североизточна Сирия в региона на границите с Турция и Ирак, както и в регионите на нефтените полета.
В провинция Хасеке в североизточна Сирия американски бойци са дислоцирани в пет бази и укрепени постове. Освен това американците основават още два укрепени поста в селищата Кахтания и Хасеке, както и в Химо, намиращо се в региона на Камишли.
Съединени американски щати възнамеряват да засилят сигурността в нефтените залежи в Хасеке и да се укрепят покрай сирийско-турската граница, показва организацията. Според информацията американската войска сега е ситуирана в 11 бази и укрепени постове в Сирия. Пет от тях са ситуирани в Хасеке, четири в Дейр ес-Зор и две в Ракка. В провинция Дейр ес-Зор американските военни построяват още два контролно-пропускателни пункта.
Съединените щати и Турция на 17 октомври обявиха, че са се съгласили да прекратят военната интервенция на Турция за 120 часа и за изтеглянето на кюрдските сили от 30-километровата буферна зона на турско-сирийската граница, която Анкара възнамеряваше да управлява независимо. По-късно турският президент Ердоган съобщи, че Съединени американски щати не са изпълнили напълно своите отговорности към Анкара като част от споразуменията за Сирия, заради което Анкара не е подготвена на взаимни отстъпки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР