Американските власти откриха откъснатата част от самолета Boeing 737 Max

...
Американските власти откриха откъснатата част от самолета Boeing 737 Max
Коментари Харесай

Хвръкналата част от самолета Boeing 737 MAX е намерена... в задния двор на къща

Американските управляващи откриха откъснатата част от самолета Boeing 737 Max 9 на " Alaska Airlines " в задния двора на гражданин от Портланд, щата Орегон.

Частта е видяна от преподавател, разпознат от управляващите единствено с първото си име - Боб. Той намерил панела от пътническия аероплан в неделя в двора си, който се намира на западното предградие на град Седар Хилс и е изпратил фотоси до Националния съвет за сигурност на превоза.

Председателката на този съвет Дженифър Хоменди съобщи, че екип ще отиде на място, с цел да вземе и проучва съставния елемент. По време на конференция тя изясни, че все още от фотосите се вижда единствено външната част на панела т.е. белите елементи.

" Не можем да забележим нищо друго, само че ще отидем да го вземем и ще се уверим, че ще стартираме да го проучваме. Благодарим ти, Боб ", добави тя.

Намерени саи два мобилни телефона - единият в същия заден двор на къща, а другият - край пътя.

Разследващите считат, че откритият в този момент съставен елемент може да се окаже от решаващо значение за изясняване на повода за откъсването му по време на полет в петък. В петък част от аероплан 737 Max 9 на Alaska Airlines със 177 души на борда, се откъсна на височина от съвсем 4900 метра. Вратата на левия заден спешен излаз, дружно с вътрешния панел " изхвръква " и на нейно мястозейва дупка, от която безусловно се вижда откритото небе.

Заради случая самолетът е кацнал спешно на летището в Орегон единствено 35 минути след излитането си. Впоследствие управляващите в Съединени американски щати започнаха публично следствие, а Федералната авиационна администрация (FAA) разгласи, че самолетите от този модел, експлоатирани на територията на Съединени американски щати, ще би трябвало да бъдат тествани. Това визира 171 самолета.

Разследващите ревизират по какъв начин е била закрепена така наречен " запушалка " на вратата - панел, на който може да се сложи спомагателен спешен излаз според от потенциала на пасажерите. Те желаят също по този начин да научат повече за сигналите за повишение на налягането във въздуха, които са се присъединили по време на последните няколко полета на самолета дни преди случая.

Хоменди изясни, че Alaska Airlines е забранила на самолета да подхваща дълги полети над вода - по-конкретно полети до Хаваите - до момента в който казусът не бъде тестван по-обстойно. Когато летателното средство е изпълнявало полета от Портланд до Онтарио, тази инспекция към момента не е била осъществена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР