Американските сили, които пресякоха иракската граница като част от изтеглянето

...
Американските сили, които пресякоха иракската граница като част от изтеглянето
Коментари Харесай

Изтеглящите се от Сирия американски сили нямат разрешение да останат в Ирак

Американските сили, които пресякоха иракската граница като част от изтеглянето си от Сирия, нямат позволение да останат и престоят им на иракска територия би трябвало да бъде единствено с директна цел, съобщи иракската войска, представена от Ройтерс.

Изявлението опонира на известието на Пентагона, че се чака близо 1000-та бойци, изтеглящи се от северната част на Сирия, да се разположат в Западен Ирак, с цел да продължат акцията против екстремистите от Ислямска страна и " да оказват помощ за отбраната на Ирак ".

По-късно почитан представител на американското министерство на защитата изясни, че обстановката е променлива и проектите може да се трансформират.

" Всички сили на Съединени американски щати, които се изтеглиха от Сирия, получиха позволение да влязат в региона на Кюрдистан, с цел да могат да бъдат превозени отвън Ирак. Не е давано позволение на тези сили да останат в Ирак ", се споделя в изказването на иракската войска.

Не е ясно дали силите на Съединени американски щати ще употребяват Ирак като база за нанасяне на сухопътни удари в Сирия и въздушни удари против екстремисти от Ислямска страна. В Ирак към този момент са ситуирани над 5000 американски военни, които образоват локалните сили и оказват помощ да се подсигурява, че екстремистите от Ислямска страна няма да се завърнат, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР