Американските производители на месо прогнозират дефицит на този продукт в

...
Американските производители на месо прогнозират дефицит на този продукт в
Коментари Харесай

Продоволствена криза в САЩ

Американските производители на месо предвиждат недостиг на този артикул в Съединени американски щати на фона на пандемията от новия ковид и зараждащата продоволствена рецесия, оповестява организация Bloomberg, като показва, че 13 завода в страната за произвеждане на свинско и говеждо към този момент са спрели работа.
Според информацията на американската организация, представена от " Фокус ", обстановката се утежнява от това, че стотици чиновници на Министерството на земеделието на Съединени американски щати, които по-рано са инспектирали разнообразни фабрики, са се заразили с ковид. Ако те са пренесли инфекцията в предприятията, браншът ще пострада още повече. 
На 24 април корпорацията Tyson Foods Inc. разгласи, че затваря своя цех за произвеждане на говеждо в щата Вашингтон. Заводите за произвеждане на месо се закриват и в Канада, по отношение на което доста локални производители възнамеряват да понижат износа за Съединени американски щати.
Съществуващите ресурси от замразено свинско, говеждо и птиче месо ще стигнат на американците за към две седмици. На този декор най-големият международен производител на месо JBS SA предизвестява за недостиг. Поради спиранията на производството, цената на едро на говеждо месо доближи рекордно равнище, цената на бекона скочи със 137 %.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР