Американските компании Локхийд Мартин и Гудиър разработват нов лунен роувър,

...
Американските компании Локхийд Мартин и Гудиър разработват нов лунен роувър,
Коментари Харесай

Американски компании разработват нов роувър за завръщането на НАСА на Луната

Американските компании " Локхийд Мартин " и " Гудиър " създават нов лунен роувър, до момента в който НАСА се приготвя да се завърне на повърхността на естествения сателит на Земята, съобщи Асошиейтед прес.

За разлика от апарата, употребен за първи път по време на задачата " Аполо 15 " през 1971 година, основан да издържи единствено няколко дни и къси пътувания, новият е предопределен за продължителна приложимост. И този път не е единствено за потребностите на НАСА.

" Разработваме този роувър от ново потомство, с цел да бъде наличен за НАСА, за търговски компании и даже други галактически организации, с цел да се подкрепят науката и човешките проучвания ", сподели Кърк Шайърмен от компанията " Локхийд Мартин ". " Този метод демонстрира желанието на НАСА промишлеността да поеме водеща роля с търговски старания, които разрешават на организацията да бъде един от многото клиенти.

Нийл Армстронг стана първият човек, стъпил на повърхността на Луната на 20 юли 1969 година през задачата " Аполо 11 ".

Компанията " Гудиър ", която също взе участие в задачите " Аполо " на НАСА, ще приложи технологията за безвъздушни гуми, която употребява за самостоятелни совалки и други пътнически транспортни средства. " Локхийд Мартин " работи с НАСА повече от 50 години, в това число по галактическия транспортен съд за задачата " Артемис " ( " Артемида " ), с която Съединени американски щати се готвят да се завърнат на Луната и голям брой апарати за Марс.

Лунните транспортни средства би трябвало да устоят на рискови условия на повърхността на естествения сателит на Земята, където температурите падат до минус 156 градуса Целзий през нощта и се покачват до над 121 Целзий денем.

Компаниите чакат първият роувър за повърхността на Луната да е подготвен през 2025 година, когато НАСА възнамерява там да кацне американски галактически уред с екипаж.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР