Американските инвеститори повече се притесняват от неконтролируеми нива на инфлация,

...
Американските инвеститори повече се притесняват от неконтролируеми нива на инфлация,
Коментари Харесай

Инфлрацията по-страшна за американските инвеститори от коронавируса

Американските вложители повече се тормозят от неконтролируеми равнища на инфлация, в сравнение с от отрицателния резултат върху стопанската система, който световната пандемия оказва. Това са заключенията от последното изследване на Bank of America, в което са взели участие  мениджъри на фондове, съобщи Си Ен Би Си.

Според разбора 37% от мениджърите смятат като най-голяма опасност бъдещите равнища на инфлация. Други 35% показват повишението на доходността по  10-годишните американски държавни облигации.

Според мениджърите при равнища на доходността по 10-годишните облигации от 2% и повече ще станем очевидци на над 10% спад на цените на акциите на борсата. Към момента  тя е на равнище 1,6%.

Общият брой на участвалите в изследването е 220, като тези мениджъри ръководят сумарно активи на стойност от 630 милиарда $.

Справянето с ковид е към този момент едвам на трето място по-малко от 15% от интервюираните са го показали като най-голяма опасност пред стопанската система. Причината за това е, че Съединени американски щати имунизират към 2 млн. души на ден и към този момент 33% от популацията на страната е ваксинирано, а броят на хората в лечебни заведения непрекъснато се намалява.

Тези три риска изпреварват с доста останалите закани, посочени в анкетата – образуването на балон на Уол Стрийт и данъчната промяна на Джо Байдън, който възнамерява нарастване на налозите, невиждано в Съединени американски щати от 1993 година

Като цяло обаче мениджърите чакат V-образно възобновяване на стопанската система, като рекорден дял от 91% от тях считат, че през 2021 година Съединени американски щати ще генерира растеж на Брутният вътрешен продукт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР