Американските годишни времена на трикратно номинирания за Оскар композитор Филип

...
Американските годишни времена на трикратно номинирания за Оскар композитор Филип
Коментари Харесай

Концерт на трикратно номинирания за Оскар композитор Филип Глас звучи в зала „България“

" Американските годишни времена " на трикратно номинирания за Оскар композитор Филип Глас ще звучат на 11 март в зала " България " в осъществяване на цигуларя Димитър Буров, камерен отбор " Софийски солисти " и солисти на Софийската филхармония. Диригент – Пламен Джуров.

В концерта ще прозвучи още Концерт за орган и оркестър на Франсис Пуленк с присъединяване на органиста на Софийската филхармония Велин Илиев и Квартет №11, оп.95, фа минор на Бетовен.

Билети на касата на залата и онлайн в ипей и тикетсбг.

Филип Глас е създател на е девет симфонии, опери, 10 инструментални концерта, камерна музика и музика към филми като " Шоуто на Труман ", " Илюзионистът " и " Часовете ". Той е роден в годината, в която Пуленк написа своя концерт за орган. Родителите му са емигранти от Литва, а самият той получава музикалното си обучение в влиятелни институти на Съединени американски щати. Определят го като изтъкнат представител на " минимализма” в музиката, на което той дава отговор че се дефинира като " композитор на повтарящите се структури”. По-късно се дефинира като " последовател на класицизма”. Той написа " Американските годишни времена " за известния американски цигулар Робърт Макдафи. Първоначално създателят е желал да напише музика, акомпанираща четирите годишни времена на Вивалди. Впоследствие композиторът взема решение да остави интерпретацията свободна, по убеждение на солиста, без да значи коя част кой сезон е.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР