Американските фондови пазари записаха нова силна сесия, в която основните

...
Американските фондови пазари записаха нова силна сесия, в която основните
Коментари Харесай

Оптимизмът се завърна на Уолстрийт

Американските фондови пазари записаха нова мощна сесия, в която главните показатели финишираха със обилни покачвания. Основна поддръжка на тържищата оказа новината, че Бърни Сандърс се отдръпва от президентската конкуренция, с което внесе облекчение измежду секторите, които щяха да бъдат наранени от препоръчаните от него данъчни промени.

Междувременно броят на инфектираните с ковид в Съединени американски щати регистрира намаляване, което внесе спомагателен оптимизъм на Wall Street. В края на сесията показателят на сините чипове Dow Jones записва растеж от близо 800 пункта, до момента в който S&P500 и NASDAQ напреднаха със надлежно 3.41% и 2.58%.

Европейските тържища завършиха комерсиалната сесия с разнопосочни резултати, откакто пазарните участници останаха скептични по отношение на икономическите последици от пандемията. По-рано денем Френската централна банка показа изследване, съгласно което стопанската система на страната ще регистрира най-голямото си стесняване от Втората международна война насам през първото тримесечие на годината, отбелязва дневният бюлетин на " Елана Трейдинг ".

Междувременно на пазарите за първични материали американският лек недопечен нефт нарастна с над 8% на фона на упованията за положителна развръзка на договарянията сред Русия и Саудитска Арабия по отношение на намаляването на производството на петрол.

Акцентите през днешния ден

Среща - ОРЕС

В четвъртък с огромен интерес се чака да приключат договарянията сред страните, членки на ОРЕС, Русия и Саудитска Арабия по отношение на намаляването на производството на петрол. Създалият се спор сред Русия и Саудитска Арабия докара до рекордно намаляване в цената на американския недопечен нефт, като вложителите с неспокойствие ще чакат двете страни да реализират консенсус по отношение на производството. Може да се чака изключително висока волатилност, както на енергийните пазари, по този начин и при фирмите с присъединяване в бранша.

Инструменти на фокус

Costco Wholesale Corp. – Дневна

Акцията на Costco е една от относително едва засегнатите от корекцията на фондовите пазари. В цената не липсват флуктуации, само че пониженията не съумяват да дадат начало на низходящ тренд и биват лимитирани до поддръжката на 200-дневната експоненциална междинна. Оставаме в очакване на пробив на низходящата тренд линия, която лимитира интервалите на повишаване, за вход в дълга позиция.

USD/CAD – 8 часова

След извънредно мощният старт на годината за щатския $, USD/CAD доближи до своя връх малко над цена 1.45, след което от средата на месец март валутната двойка стартира промяна на придвижването си. Понижението бива лимитирано до поддръжката на психическото равнище 1.40, което води до образуването на триъгълна групировка. При пробив горната граница на съпротивата, може да се чака нова вълна на мощно повишаване.

Copper – 4 часова

След като съумя да се задържи над психическата граница от $200, медта образува нов прогресивен тренд, формирайки по-високи върхове и дъна на 4-часова графика. Следваща стъпка ще бъде тест на съпротивата на 200-периодната ЕМА, като неин пробив може да докара до внезапно повишаване. При несполучлив подобен обаче, евентуално трендът ще бъде тестван, като капацитетът за превръщане е огромен.

S&P 500 – Седмична

На седмичната графика на необятния щатски показател можем да забележим по какъв начин със мощното си показване S&P500 тества съпротивата на 200-периодната експоненциална междинна. Предвид към момента огромната неустановеност какви ще бъдат икономическите последици от вирусната зараза и силата на съпротивата оставаме внимателно настроени за неин пробив. При сполучлив подобен въпреки всичко, налага се той да бъде доказан, преди покупка на показателя. /economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР