Американските документи показват също безпокойството на Вашингтон от украинските удари

...
Американските документи показват също безпокойството на Вашингтон от украинските удари
Коментари Харесай

Според изтеклите американски документи войната ще се проточи и след 2023 г.

Американските документи демонстрират също безпокойството на Вашингтон от украинските удари във вътрешността в съветска територия и даже евентуално против Москва, заради отражението, което биха имали сходни офанзиви върху позицията на Китай към спора, показва Ройтерс.

Общо до 354 хиляди съветски и украински бойци са били убити или ранени от началото на войната на Русия против Украйна през февруари предходната година, написа в оповестените в интернет хипотетични американски поверителни документи. Според тях Съединените щати чакат спорът да не завърши тази година, съобщи " Ройтерс ".

Документите наподобяват на загадка американска оценка на хода на войната и съдържат също разследващи данни за съдружници. Ако тяхната меродавност бъде потвърдена, те оферират рядка опция да се разбере какво считат във Вашингтон за най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война.

Агенция " Ройтерс " прави ангажимента, че не може да удостовери по самостоятелен път достоверността на документите, и напомня, че тя е била сложена под въпрос от някои страни, в това число Украйна и Русия. Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън обявиха, че наличието на някои от изтеклите документи, както наподобява, е било променено.

Според оценка от 23 февруари Русия евентуално няма да успее да превземе Донбас и спорът ще остане в задънена улица тази година. Руската " акция на безсилие " е понижила нейната човешки запас и ресурси от муниции до нива, при които е допустимо, в случай че не се стигне до ненадейно възобновяване, военните елементи на страната да бъдат изтощени и тя да не успее да реализира задачите си. В резултат войната ще се проточи и след 2023 година, написа в оценката.

По данни на американското военно разузнаване съветските загуби са сред 189 500 и 223 000 души. От тях убитите в бойни дейности са 35-43 хиляди, а ранените - 154-180 хиляди.

Що се отнася до Украйна, нейните загуби възлизат на общо 124 500 - 131 000 индивида. Между 15 500 и 17 500 от тях са били убити в бойни дейности, а от 109 000 до 113 500 са ранените.

Тези цифри са към 10 пъти по-големи от военните загуби, приети публично и от двете страни в спора. Никоя от тях не дава настоящи данни за своите жертви, отбелязва Ройтерс.

Документите демонстрират, че Русия е понесла по-големи загуби в някои типове военна техника, а Украйна е запазила повече танкове и БТР-и на театъра на бойните дейности.

Според американската Агенция за военно разузнаване Русия е изгубила 2048 танка и 3900 БТР-а, до момента в който Украйна е изгубила 468 танка и 1020 БТР-а

Русия разполага с превъзходство над Украйна в бойните самолети и противовъздушната защита, съгласно изтеклите документи.

" Ройтерс " не разполага с опция да ревизира тези данни, които се разграничават от формалната информация, изнесена от Русия.

Американските документи демонстрират също безпокойството на Вашингтон от украинските удари във вътрешността в съветска територия и даже евентуално против Москва, заради отражението, което биха имали сходни офанзиви върху позицията на Китай към спора, показва Ройтерс.

" Китай би дал отговор по-твърдо и е доста евентуално да усили мащаба и обсега на материалите, с които е податлив да достави Русия, в случай че Украйна нанесе удар против обект със стратегическо значение или против високопоставени съветски чиновници ", е оценката на американското разузнаване, съгласно изтеклите документи.

" Ройтерс " прегледа повече от 50 от тези документи, с гриф " Секретно " и " Строго секретно ", които в началото се появиха в обществените мрежи през март и хипотетично разкриват детайлности за военните качества на украинските сили и информация за американски съдружници като Израел, Южна Корея и Турция.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР