Американските длъжници често се оплакват от колекторите: безкрайните позвънявания и

...
Американските длъжници често се оплакват от колекторите: безкрайните позвънявания и
Коментари Харесай

Силициевата долина заменя колекторите с алгоритми

Американските длъжници постоянно се оплакват от колекторите: безкрайните позвънявания и позвънявания когато и да е поддържат чувството за боязън. Но заканите по телефона постоянно се оказват безсмислени и нямат резултат. Стартъпът TrueAccord има намерение да реши казуса софтуерно.

Младата компания към този момент получи $40 милиона за основаването на профилирания програмен продукт. „Считаме, че можем да използваме новите технологии за радикална смяна на обстановката. Ние желаеме да помогнем на хората да решат своите финансови проблеми и въпроси“ – сподели CEO TrueAccord Охад Самет.

Разработчиците обявиха, че актуалните способи за събиране на банковите отговорности са неефективни. Позвъняванията от роботите се пренебрегват, а хартиените писма изобщо не се вземат от пощенските кутии. Колекторите прибавят негативизъм и усилват нежеланието за заплащане.

Компанията желае да трансферира събирането на задълженията в интернет. Това са си същите колектори, само че виртуални и всевиждащи. Идеята е на потребителя най-редовно да бъде напомняно, че има забавяне в заплащането на банков заем и е време нещо да се направи. Тези предизвестия ще се появяват на всички места.

Така да вземем за пример, дружно с контекстната реклама във Фейсбук, ще се появява и известие за забавяне за заплащане и ще има оферти по какъв начин да се реши финансовия проблем. По опция ще се предлага рефинансиране на заема и/или удължение на неговия период. Главното е потребителят в никакъв случай да не не помни, че има забавяне по заплащането на заема.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР