Американските антитръстови служби могат да продължат делото си за раздробяването“

...
Американските антитръстови служби могат да продължат делото си за раздробяването“
Коментари Харесай

Пак пробват да разцепят „Мета“

Американските антитръстови служби могат да продължат делото си за „ раздробяването “ на „ Мета “, компанията майка на „ Facebook “, оповестява CNN Business, цитирайки решението на американския съд, „ който нанесе удар на колоса “.

Решението разрешава на федералните прокурори да продължат с опитите си да потвърдят изказванията си, че „ Мета “ е злоупотребила нелегално с монопол на пазара за обществени медии и че нейните дъщерни сдружения „ Инстаграм “ и „ УотсАп “ би трябвало да бъдат отделени.

Комисията за защита на конкуренцията на Съединени американски щати упреква „ Facebook “ в монополно състояние на пазара на онлайн мрежи. За да отбрани този монопол по непочтен метод, „ Facebook “ била купила и услугата за чат „ УотсАп “ и платформата за фотоси „ Инстаграм “.

Поради това регулаторът упорства придобиванията да бъдат анулирани. Производството евентуално ще отнеме години.

Припомняме, че първичната тъжба беше подадена през декември 2020 година в края на мандата на президента Доналд Тръмп, само че беше променена под управлението на новия началник на FTC Хан, която беше назначен от неговия правоприемник Джо Байдън.

„ Същевременно в жалбата FTC се пробва ясно да очертае пазара на обществените мрежи. Според нея обществените мрежи са платформи, посредством които потребителите поддържат контакт с другари и семейство и споделят изявления и прекарвания в общо пространство “, написа Bloomberg.

Въз основа на тази формулировка FTC преглежда „ Туитър “, „ Ютюб “ и видеоплатформата „ ТикТок “, да вземем за пример, в други категории, защото те са ориентирани повече към потреблението на наличие, в сравнение с към персонални връзки.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР