Американски военни спешно строят нова самолетна писта в Североизточна Сирия

...
Американски военни спешно строят нова самолетна писта в Североизточна Сирия
Коментари Харесай

САЩ възнамеряват да останат за дълго в Сирия, изграждат ново летище

Американски военни незабавно строят нова самолетна писта в Североизточна Сирия – провинция Дейр ез Зор, в непосредствена непосредственост до позиции на сирийската войска. За това свидетелстват последните фотоси от сателит, оповестени от изданието k-politika.ru. Пистата към този момент е издигната до половината и ще стане дълга 2,5 км, като неотложно към нея се прибавя нужната инфраструктура.
Според сателитните фотоси новият аеродрум е ситуиран в региона на нефтеното находище Ал-Омар до американска военна база. Това значи, че на нея ще могат без проблем да кацат военнотранспортните самолети Lockheed C-130 Hercules, Lockheed C-5 Galaxy и дори стратегическите бомбардировачи В-52
По подобен метод единствено за денонощие Съединени американски щати ще могат оперативно да трансферират в региона няколко хиляди военнослужещи или бойци от частни военни компании.
Според специалисти, американците се пробват да реализират няколко цели. Първата е да удържат в свои ръце нефтените залежи. Втората – да изтикат терористичните групировки по-далеч от региона. Третата – по своя преценка да нападат сирийските войски.
Скритата цел на авиобазата обаче е да сдържа дейностите на съветската авиационна формация в базата Хмеймим, където също удължава главната писта в двата края, с цел да може да приема тежки транспортни самолети Ан-124 „ Руслан ”, а при нужда и стратегически бомбардировачи Ту-22М3, Ту-95МС и Ту-160, както и аероплан за далечно радиолокационно разкриване А-50У.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР