Американски военни служители призоваха жителите на Южна Каролина за помощ

...
Американски военни служители призоваха жителите на Южна Каролина за помощ
Коментари Харесай

Изтребител в режим „зомби“ вдигна на крак американските сили

Американски военни чиновници приканиха жителите на Южна Каролина за помощ за намиране на изтребител, откакто са изгубили следите му при случай, при който водачът на самолета катапултирал.

Пилотът от Корпуса на морската пехота съумял да се измъкне след акцидент с F-35B Lightning II, която е станала над град Северен Чарлстън в неделя следобяд. Към момента издирването на изтребителя е фокусирано върху две езера северно от града.

Пилотът е съумял да скочи безвредно с парашут в Северен Чарлстън към 14:00 часа локално време в неделя и е бил откаран в локална болница.
Състоянието му е устойчиво, съобщи майор Мелани Салинас, оповестява The Guardian.
Въз основа на местоположението и траекторията на изчезналия аероплан търсенето на изтребителя F-35 Lightning II е фокусирано върху езерата Мултри и Марион, които се намират наоколо до Северен Чарлстън.

Как, по дяволите, губиш F-35? Как няма проследяващо устройство и питаме обществеността какво, да намерим аероплан и да го предадем? “, разяснява определената от региона конгресмен Нанси Мейс.

В издирването се включи и хеликоптер, а все още към момента се обясняват аргументите за зародилия случай.

Изчезналият изтребител е бил основан във въздушната база на Корпуса на морската пехота Beaufort. Той е изпълнявал взаимен полет с различен изтребител, който е кацнал назад в базата.

Според данни на Министерството на защитата изчезналият F-35B е бил
подложен на автопилот преди катапултирането,
написа профилираното издание The Warzone.

Въпреки че звучи изцяло необичайно, изтребителните самолети могат да не престават по пътя си в режим „ зомби “ за продължителни интервали от време и даже могат да кацнат невредими, дълго откакто водачът им е напуснал пилотската кабина. Подобни случаи е имало в предишното, твърди изданието, като напомня най-известният сходен случай от 1970 година.
Тогава бомбардировач F-106 Delta Dart се е приземил по стомах, откакто водачът му катапултирал.
При различен случай руски МиГ-23 е прелетял целия път от Полша до Белгия без водач, който катапултира малко след излитането му 1988 година

В случая от неделя е допустимо изтребителят, в случай че е бил на режим „ автопилот “, да е траял по пътя си преди да се разбие. Ако транспондерите му не са били включени, е изцяло допустимо той да не е бил засечен, а в случай че е траял пътя си към Атлантическия океан и се е разрушил там, намирането му би било още по-трудно, акцентира изданието. Ако е летял до привършване на горивото, при разбиването
не може да се чака да има пламъци, по които да се разбере за злополуката.
По-късно представителят на авиобазата Чарлстън е декларирал, че е открито, че транспондерите фактически не са работили „ по неизяснени досега аргументи “, отбелязва.

В пост в обществените мрежи от базата приканиха хората, в случай че са станали очевидци на злополука, да се свържат с управляващите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР