Американски учени съобщиха, че разработват ваксина срещу най-агресивния тип рак

...
Американски учени съобщиха, че разработват ваксина срещу най-агресивния тип рак
Коментари Харесай

Разработвана в САЩ ваксина срещу рак на гърдата дава обнадеждаващи резултати

Американски учени оповестиха, че създават ваксина против най-агресивния вид рак на гърдата. Резултатите от първите клинични изследвания са оценени като обнадеждаващи.

 

Изследванията за ваксина против тъй наречените тройно отрицателен рак на гърдата се организират от клиниката в Кливланд, само че имунизацията е създадена от основаната в Калифорния биотехнологична компания Anixa.

 

В първата фаза  на изследването са били включени 16 дами. 3 пъти на всеки две седмици те са получавали по една ваксина. Резултатите до момента демонстрират, че не е имало съществени странични резултати и при 75% от пациентките е имало добър имунен отговор.

 

В момента имунизацията се създава за да се спре повторната поява на  болестта при пациентки, които към този момент са били лекувани за тройно негативен рак на гърдата.

 

В идната фаза на проучването учените възнамеряват да  се концентрират върху потреблението на имунизацията за попречване на появяването на  болестта.

 

Според  доктор Амит Кумар ръководител и основен изпълнителен шеф на  компанията Anixa  " имунизацията е предопределена да насочва имунната система да унищожава раковите кафези посредством механизъм, който в никакъв случай до момента не е бил употребен за създаване на ваксина против рак ".


Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР