Американски разузнавачи предупреждават, че ще бъдат атакувани цивилната инфраструктура и

...
Американски разузнавачи предупреждават, че ще бъдат атакувани цивилната инфраструктура и
Коментари Харесай

Убийцата на Дария Дугина не била от „Азов“, Русия планирала мощни удари в Украйна

Американски разузнавачи предизвестяват, че ще бъдат атакувани цивилната инфраструктура и държавни учреждения 

Жената, чието име и военна брошура бяха оповестени от ФСБ в техния отчет за следствието на терористичната офанзива против дъщерята на съветския пропагандист Александър Дугин, няма нищо общо с полка „ Азов “ и в никакъв случай не е принадлежала към поделението. Това оповестиха от полк „ Азов “, представени от УНiАН. 

Украинската организация осведоми, че естонският външен министър Урмас Рейнсалу също е отрекъл страната му да има нещо общо с убийството на Дария Дугина и назова провокация „ разкритията “ на съветската Федерална работа за сигурност, че Наталия Вовк се е укрила в страната му.

Според него провокацията била в отговор на поддръжката на управляващите в Талин на Украйна. 

УНiАН напомня, че и съветникът на президента Володимир Зеленски – Михайло Подоляк също отхвърли Украйна да има нещо общо с атентата, при който почина Дария Дугина.  Руската ФСС обаче публично упрекна украинските секрети служби за убийството, а в това време представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция, сподели, че Съединени американски щати недвусмислено осъждат умишлените набези против цивилни където и да било, откакто бе запитан за убийството на Дугина. 

В същото време американски представител разгласи, че Съединени американски щати разполагат с разследващи данни, че Русия възнамерява да нанесе удари против цивилната инфраструктура и държавни институции на Украйна в близко време.

" Разполагаме с информация, че Русия засилва напъните си да нанася удари против цивилната инфраструктура и държавни институции на Украйна в околните дни. Предвид досегашните дейности на Русия в Украйна сме обезпокоени от продължаващата опасност, която съветските удари носят за цивилните и за цивилната инфраструктура ", сподели служителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че изявлението му се базира на данни на американското разузнаване.

Представителят на Главното разследващо ръководство Андрей Юсов пък прикани украинците да бъдат доста деликатни в Деня на независимостта, откакто сътрудниците му от ведомството разкриха, че на 24 август се чакат ракетни удари и провокации от страна на съветските нашественици. 

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш настоя за прекъсване на " дрънкането с нуклеарни оръжия " и сподели, че светът се намира в " миг на оптималната заплаха " и всички страни, притежаващи  ядрено оръжие, би трябвало да поемат уговорката " да не го употребяват първи ", оповестява Асошиейтед прес.

Гутериш сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че ангажирането с разговора и с разсъдъка, което докара до неотдавнашното съглашение за възобновяване на доставките на зърно и торове от Украйна и Русия би трябвало да бъде приложено към " сериозната обстановка " с най-голямата в Европа Запорожка АЕЦ в Югоизточна Украйна, където продължаващите обстрели и боеве в региона ѝ провокираха опасения от нуклеарна злополука.

Отбелязвайки, че " ориста на човечеството през днешния ден е в нашите ръце ", Гутериш прикани всички страни " да потвърдят уговорката си към свят без нуклеарни оръжия и да създадат опит да седнат на масата за договаряния, с цел да понижат напрежението и да сложат завършек на конкуренцията в нуклеарното въоръжаване един път вечно ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на международната организация приказва пред заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано от Китай, който го ръководи този месец, отдадено на " насърчаването на обща сигурност посредством разговор и съдействие ".

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР