Американски федерален съдия отхвърли молба на правителството на президента Доналд

...
Американски федерален съдия отхвърли молба на правителството на президента Доналд
Коментари Харесай

Съд в САЩ отхвърли забраната на Тръмп транссексуални да се приемат в армията

Американски федерален арбитър отхвърли молба на държавното управление на президента Доналд Тръмп да се отсрочи приемането на транссексуални на военна работа, което се чака да стартира на 1 януари, съобщи " Франс прес ". Решението е удар за Тръмп, който съобщи през юли в " Туитър ", че транссексуални няма да служат в армията на Съединени американски щати " под каквато и да било форма ".

Два състава федерални съдии блокираха краткотрайно тази възбрана и Пентагонът би трябвало да стартира набирането на транссексуални от 1 януари, както гласи решение от предходната година, взето от администрацията на предходния президент Барак Обама. Министерството на правораздаването обаче внесе предходната седмица молба да се анулира това обвързване на въоръжените сили. " Съдът няма да анулира предварителното си разпореждане ", реши арбитър Колийн Колар-Котели.

По данни на американското министерство на защитата измежду 1.3 милиона военнослужещи на дейна работа ще има от 2500 до 7000 транссексуални. Според правозащитната организация " Хюман райтс кампейн " броят им ще е по-висок - към 15 000. Става дума за военни, заявили своята ориентировка след постъпването на работа, какъвто бе казусът с Брадли (понастоящем Челси) Манинг - транссексуален боец, издал класифицирани документи на организацията " Уикилийкс ", показва Агенция Франс Прес.

Ден откакто бе наказан на 35 години затвор през 2013 година, в това число за шпионаж, Манинг сподели, че още от детството си се усеща жена и желае да се споделя Челси. Първоначално военните управляващи не разрешаваха хормонална терапия, само че откакто Манинг направи два опита за самоубийство в пандиза, най-после лечението бе позволена. Пентагонът " продължава подготовката за набиране на транссексуални в армията от 1 януари ", сподели представителят му Дейвид Ийстбърн. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (623)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР