Американски диетолози посочиха 10 от най-вредните хранителни навици на жените,

...
Американски диетолози посочиха 10 от най-вредните хранителни навици на жените,
Коментари Харесай

Това са най-вредните хранителни навици при жените

Американски диетолози показаха 10 от най-вредните хранителни привички на дамите, заяви изданието Eat this, not that!, представено от БГНЕС.

Дипломираната диетоложка Лорен Харис-Пинкъс твърди, че дамите, изключително майките на дребни деца, постоянно ядат на крайник. Според нея това е доста нездравословно и мозъкът не може пълноценно да одобри храната. Трябва да се яде в седнало състояние, да с употребява паница, вилица и лъжица и деликатно да се сдъвква храната.

Тя също поучава да не се дояжда останалата от децата храна, а да се изхвърля, тъй като в нея има доста калории. Харис-Пинкъс предлага авансово да се подготвят потребни менюта с плодове, зеленчуци, йогурт, а не денем да се търси в хладилника нещо, с което да се изпълни коремът.

При избора на храната диетоложката поучава да се слуша организма, а не да се избира нещо, което е по-малко калорийно. В противоположен случай човек ще изяде повече, само че няма да се засити. Тя предложи да не се лепват на храните етикети като „ полезни” или „ вредни”, а да се избере меню въз основата на съдържащите се в продуктите хранителни субстанции, витамини и минерали.

Нейната колежка Келли Джоунс предлага дамите наложително да включват в менюто си белтъчини : да вземем за пример йогурт, овесена каша с орехи и семена или пълнозърнест самун. Диетоложката означи, че дамите постоянно пропущат закуската, в случай че предната вечер са се наяли добре, само че най-после те отново ядат доста идната вечер. Джонус предлага да се опитва пълноценна закуска и няколко пъти да се хапне нещо малко през първата половина на деня, с цел да се промени режима на храна. Тя прикани дамите да не разчитат на нисковъглехидратни диети, които протичат дълго време, тъй като това може да има негативен резултат върху репродуктивното здраве. Напоследък тя предлага да се понижи оптимално броят на хапванията и да се премине към по-пълноценни одобрявания на храната макар натоварения график.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР