Американската стрийминг платформата Нетфликс,(Netflix) предприема мерки срещу споделянето на пароли

...
Американската стрийминг платформата Нетфликс,(Netflix) предприема мерки срещу споделянето на пароли
Коментари Харесай

Страшно! Нетфликс заложи капан

Американската стрийминг платформата Нетфликс,(Netflix) подхваща ограничения против шерването на пароли за сметките си,съобщава профилираното софтуерно издание " Върдж ", представено от Българска телеграфна агенция.

Платформата стартира акция, която ще обхване Съединени американски щати и повече от 100 други страни., добавя в. " Гардиън ". Потребителите биват уведомявани, че не могат да споделят сметките си отвън личното си домакинство.
-->
" Нетфликс " показва, че е почнала да изпраща предупредителни имейли против шерването на сметки до потребителите в 103 страни и територии, измежду които са Съединени американски щати, Англия, Франция Германия, Австралия, Сингапур, Мексико и Бразилия. 

В имейлите се предизвестява, че акаунт за платформата може да се употребява единствено в границите на едно домакинство. Ако желаят да прибавят клиент отвън домовете си, потребителите могат да платят спомагателна такса, която за Съединени американски щати е 8 $ месечно.

Миналата година акцията разгласи, че ще ограничи шерването на пароли. За задачата са употребявани разнообразни подходи в някои пазари.

Според оценки на платформата над 100 милиона семейства са дали паролите си на другари и родственици отвън домовете им.Към края на март " Нетфликс " е имал общо 232,5 милиона клиента в света. 

Съгласно новата политика членовете на едно домакинство могат да продължат да споделят акаунтите си в " Нетфликс " и да ги употребяват на разнообразни устройства, когато пътуват. 

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР