Американската порноактриса Уитни Райт предизвика вълна от осъждане в интернет,

...
Американската порноактриса Уитни Райт предизвика вълна от осъждане в интернет,
Коментари Харесай

Американската порнозвезда е подложена на критики заради посещението си в Иран

Американската порноактриса Уитни Райт провокира вълна от наказание в интернет, откакто разгласява фотоси от неотдавнашното си пътешестване до Иран. Критиците настояват, че визитата е било акт на поддръжка за държавното управление в Техеран.

По-рано тази седмица изпълнителката, чието същинско име е Бритни Рейн Уитингтън, показа няколко фотоси в Инстаграм, на които се вижда по какъв начин носи хиджаб, до момента в който пътува из Техеран.

На някои от фотосите актрисата се вижда застанала пред бившето посолство на Съединени американски щати в иранската столица, което беше превърнато в музей след Иранската гражданска война през 1979 година, когато 52 американски дипломати бяха държани като заложници от група военизирани ирански студенти в продължение на 444 дни.

Постовете ѝ бяха посрещнати с ответна реакция в интернет от хора, сериозни към иранското държавно управление, като някои се питаха по какъв начин на порнозвезда е разрешено да получи виза за страна, в която порнографията се санкционира със гибел. Други упрекнаха актрисата в антисемитизъм, тъй като сякаш поддържа антиизраелското държавно управление на Иран. Райт и преди е употребила обществените медии, с цел да подлага на критика продължаващата блокада на Израел в Газа.

Според известия в медиите иранското държавно управление отхвърля да е знаело за пътуването на Райт и упорства, че тя е получила виза за влизане в страната, както всеки различен задграничен жител. Властите обаче оповестяват, че " не са наясно с естеството на нейната неморална и непристойна специалност ".

Голяма част от рецензиите към визитата на Райт бяха засилени от живеещата в Съединени американски щати иранска дисидентка Масих Алинеджад, която съобщи в обява в X, че порноактрисата предизвиква дискриминационните ирански закони, като носи хиджаб по време на визитата си. Тя също по този начин упрекна иранското държавно управление в двуличие, защото е разрешило на порнозвездата да влезе в страната, до момента в който " дамите са убивани единствено за това, че са посочили косите си и са останали правилни на себе си ".

Райт реагира на ответната реакция, като ограничи взаимоотношенията в изявленията си в Instagram и отхвърли мненията на Алинеджад, обвинявайки активистката, че е платена от Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да популяризира антииранска агитация, и настоявайки, че пътуването ѝ " не е утвърждение " на иранското държавно управление.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР