Американската платформа Airbnb инвестира 160 млн. долара в стартъпа за

...
Американската платформа Airbnb инвестира 160 млн. долара в стартъпа за
Коментари Харесай

Airbnb инвестира 160 млн. долара в стартъпа за наем на жилища Lyric

Американската платформа Airbnb влага 160 млн. $ в стартъпа за отдаване на жилища чартърен Lyric, осведоми Forbes. Към платформата се причислиха голям брой съществени играчи в недвижимите парцели, в това число нови вложители като Tishman Speyer и RXR Realty, както и съществуващи вложители FifthWall Ventures и основния изпълнителен шеф на Starwood Бари Щернлич.

Финансирането от серия Б е към 50% от дълга, а общите средства на Lyric са достигнали до 185 милиона $.

Lyric наема цялостен етаж от жилищна постройка, след това подрежда всяка стая с мебели, подобаващи за фотоси в обществените мрежи, изключително Instagram - нещо, което доста съвременни заведения започнаха да постановат като наклонност. След това ги дава чартърен като хотелски стаи. "Търсенето и предлагането на недвижими парцели следват строго избран темп. Както е споделил Хенри Форд, "можеш да си вземеш кола в какъвто цвят искаш, стига да е черен ", споделя основният изпълнителен шеф в капиталовата Tishman Speyer. "Условието за конкурентоспособност при недвижимите парцели за 2019 година е еластичност, както при всеки различен бизнес ", прибавя той.

Средната цена за нощувка в Lyric е 220 $. Туристите могат да резервират един от 500-те жилището през уеб страницата на компанията или на пазарите за отдаване чартърен като Airbnb. Те могат да останат за по-малко от две нощи или да се опитат да подобрят върха от 304 нощувки. Всеки апартамент в Lyric включва матрак Casper, спално долни дрехи Frette и тоалетни такъми на Malin + Goetz. Освен това в стаите има изложени картини или фотоси, които са обвързани с атмосферата или културата на мястото, където са отседнали гостите.

„ Видяхме по какъв начин туристическите бизнесмени като екипът на Lyric могат да оказват помощ на гостите да получат невероятни прекарвания и да им оказват помощ да се усещат по този начин, като че ли могат да принадлежат на всички места по света “, споделя Грег Грийли, президент в Airbnb. Lyric възнамерява да употребява новите фондове, с цел да нарасне до 2500 единици за 12 месеца.

Притежателите на недвижими парцели, които отдават жилищата на Lyric, оказват помощ на компанията да намира и наема по-бързо нови здания. Според основния изпълнителен шеф на стартъпа стаите за посетители могат да се употребяват и в дълготраен проект, освен за няколко дни. "Търговията с голям брой артикули, които могат да отговорят на разнообразни потребности на клиентите, ще направи обществата по-жизнени ", споделя Скот Рехлер, основен изпълнителен шеф на RXR,

Разбира се, не всеки харесва концепцията за непознати туристи, които идват и си отиват, когато им харесва. Друг стартъп на Airbnb - Niido, пострада от концепцията, откакто не съумя да се оправи с ръководството на жилищата в една от постройките във Флорида.

Кичъл, който е работил в региона на недвижимите парцели от 2009 година насам, основава Lyric през 2014 година с президента Джо Фрейман.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР