Американската писателка Елизабет Гилбърт, авторка на бестселъра Яж, моли се

...
Американската писателка Елизабет Гилбърт, авторка на бестселъра Яж, моли се
Коментари Харесай

Авторката на Яж, моли се и обичай реши да не издава новата си книга, чието действие се развива в Русия

Американската писателка Елизабет Гилбърт, авторка на бестселъра " Яж, моли се и бит ", анулира плануваното излизане на новия си разказ, чието деяние се развива в Русия, поради войната в Украйна, предадоха Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес.

" Сега не е моментът да обявявам книгата, озаглавена " Снежната гора " ( “The Snow Forest ”), чието деяние се развива в Сибир ", сподели тя във видеопослание, оповестено в профила ѝ в Инстаграм. " Не желая да способствам за тъгата на хората, които са страдали и не престават да страдат от изключителна болежка ", съобщи тя, написа Българска телеграфна агенция.

Авторката, която заяви за излизането на книгата предходната седмица, добави, че е получила " голям брой реакции от мои украински читатели, които показаха яд, горест, отчаяние и тъга от концепцията, че съм решила да обявявам (...), без значение от тематиката, книга, чието деяние се развива в Русия ".

Гилбърт описа, че е въодушевена от новия ковид. Тя е живяла в изолираност по време на пандемията, заобичала е това и " жадува за още по-дълбока тишина ", отбелязва Асошиейтед прес. В опит  да си показа до каква степен може да се отдалечи човек от актуалния свят, тя си припомнила публикация в списание за семейство, което се криело в сибирската пустиня в продължение на половин век.

“Снежната гора ” споделя историята на момиче с “голям нравствен и креативен гений, израснало надалеч, надалеч, надалеч от всичко, което назоваваме обикновено ", сподели тогава Гилбърт.

“Оттеглям тази книга от графика за издаване ", изясни авторката. " Работя по други планове и съм решила да насоча вниманието си към тях ". По проект “Снежната гора ” трябваше да излезе пред февруари 2024 г. 

Елизабет Гилбърт е най-известна записките си " Яж, моли се и бит ", в които споделя за пътуването си до Италия, Индия и Бали. Книгата е приспособена за огромния екран, като в ролята на авторката е актрисата Джулия Робъртс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР