Американската корпорация Туитър (Twitter) вече струва едва една трета от

...
Американската корпорация Туитър (Twitter) вече струва едва една трета от
Коментари Харесай

Туитър вече струва едва една трета от цената, която Мъск плати при придобиването му

Американската корпорация " Туитър " (Twitter) към този момент коства едвам една трета от цената, която предприемачът Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, заплати през есента, с цел да придобие обществената мрежа. Това твърди компанията за ръководство на активи " Фиделити " (Fidelity), която наскоро понижи цената на своя дял в " Туитър ", заяви Блумбърг, представено от Българска телеграфна агенция.

Мъск призна, че е надплатил за цифровата компания, като даде 44 милиарда $ за договорката, в това число 33,5 милиарда $ под формата на личен капитал. Съвсем наскоро той самият сподели, че компанията коства по-малко от половината от това, което е платил за нея.

Откакто Мъск пое ръководството, " Туитър " изпитва финансови усложнения, а приходите от реклама спаднаха с 50 %. Опитът да се възстановят приходите посредством продажба на абонаментната стратегия " Туитър блу " (Twitter Blue) не пожънаха триумф. В края на март по-малко от 1 % от месечните консуматори на платформата са се записали за сините значки за верификация.

Сега инвестицията на Мъск в " Туитър " възлиза на 8,8 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Блумбърг. Мъск похарчи повече от 25 милиарда $, с цел да придобие към 79-процентов дял в компанията предходната година.

Това развиване изтрива към 850 милиона $ от положението на Мъск, оценено на 187 милиарда $. Въпреки проблемите към " Туитър ", благосъстоянието му обаче е повишено с повече от 48 милиарда $ тази година, значително поради скока на цената на акциите на автомобилния производител " Тесла " (Tesla Inc) с 63 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР