Американската компания за стрийминг съдържание Netflix ще инвестира 15.7 млрд.

...
Американската компания за стрийминг съдържание Netflix ще инвестира 15.7 млрд.
Коментари Харесай

Netflix влага 16 млрд. долара в нови предавания

Американската компания за стрийминг наличие Netflix ще влага 15.7 милиарда $ в своето наличие през идващите няколко години. Само до края на 2017 година ще бъдат изхарчени 6 милиарда $, заяви изпълнителният шеф Рийд Хейстингс.

Компанията, която има повече от 100 млн. клиенти, е подготвила доста нови истински излъчвания.

 Netflix възнамерява да удвои истинското си наличие през идната година
Netflix възнамерява да удвои истинското си наличие през идната година

И да разшири бюджета си за това

Качеството обаче си има цена - Netflix към този момент стартира да усилва таксите за месечен абонамент в някои страни, оповестява CNN Money.

След разрива с Disney, компанията ще харчи повече за наличие, с цел да се отличава от други медийни компании и да открие новите шоу стратегии, които да привлекат интереса на клиентите й.

 Walt Disney се отхвърли от Netflix. И акциите на фирмите потеглиха надолу
Walt Disney се отхвърли от Netflix. И акциите на фирмите потеглиха надолу

Компанията изтегля наличието си от платформата

Disney към този момент работи по основаването на своя стрийминг услуга, чието име към момента се пази в загадка. Очаква се тя да започва през 2019 година Именно там евентуално ще бъдат трансферирани филмите и телевизионните шоута на компанията, които сега се излъчват в мрежата на Netflix.

Стрийминг компанията подписа дълготраен контракт с Шонда Раймс, основател на няколко хитови сериала, измежду които " Анатомията на Грей ". Контрактът евентуално е мултимилионен и също може да докара до нарастване на абонаментите за Netflix.

За сходно нарастване загатва и самата компания в доклада си пред Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати. Netflix " чакат, че понякога цените на проектите за участие във всяка страна могат да се трансформират ".

Потребителите могат да се възползват от 3 типа месечни абонаментни проекти - главен, общоприет и премиум. В момента в Съединени американски щати те костват 8, 10 и 12 $, а в Европа цените са същите, само че в евро.

 Netflix има към този момент 104 милиона клиента в света
Netflix има към този момент 104 милиона клиента в света

Неочакваният растеж докара скок на акциите на компанията

Компанията може да се въздържи от повишението на цените, в случай че продължи да притегля нови клиенти, с което усилва приходите и облагата си. Очаква се Netflix да регистрира повече от 25% нарастване на продажбите за 2017 година, а облагата й да се удвои.

Стрийминг компанията се показва доста добре и на фондовите тържища. Акциите й се покачиха с 40% на годишна база, а пазарната й стойност е съвсем 75 милиарда $ - по-висока от тази на водещи медийни компании като Fox, CBS и малко по-малка от тази на медийния колос Time Warner.

 Балонът на Netflix: $20 милиарда задължения
Балонът на Netflix: $20 милиарда задължения

Компанията пораства, само че е в рискова позиция

Компанията обаче е принудена да прави и огромни разноски, с цел да поддържа истинското си наличие. Така тя натрупва и увеличаващ се дълг, който към този момент е 3.4 милиарда $.

Netflix тряжва да продължи да харчи, в случай че желае да има хитови излъчвания като " Оранжевото е новото черно " и " Къща от карти ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР