Американската компания Mars Inc. купува британския производител на първокласен шоколад

...
Американската компания Mars Inc. купува британския производител на първокласен шоколад
Коментари Харесай

Крупна сделка в шоколадовия бизнес

Американската компания Mars Inc. купува английския производител на първокачествен шоколад Hotel Chocolat Group Plc за 534 милиона лири стерлинги (662 милиона долара).

Според изискванията на договорката Mars ще заплати 375 пенса на акция на Hotel Chocolat, което е 2,7 пъти цената на затваряне на акциите в сряда (139 пенса). Цената на акциите на Hotel Chocolat в търговията в четвъртък скочи 2,6 пъти.

" Mars от дълго време се възхищава на Hotel Chocolat като съвременна, първокласна марка с разнородни продуктови линии, качество на продуктите от международна класа и мощни благоприятни условия за директна връзка с потребителите посредством своята мрежа от физически магазини и онлайн платформа ", споделиха двете компании в взаимно известие за пресата.

От Mars имат намерение да оказват помощ на Hotel Chocolat да развие своя бизнес в интернационален проект.

Бордът на шефовете на английската компания предложи на акционерите да одобряват предлагането на Mars, което счита за " заслужено и рационално ".

Фирата Hotel Chocolat, учредена през 1987 година, създава първокачествен шоколад и има верига магазини за шоколад и кафенета. Тя има и какаова ферма в Сейнт Лусия.

Шоколадът с марка Hotel Chocolat е прочут с висококачественото си какао и ниско наличие на захар. В момента Hotel Chocolat има 131 магазина във Англия и 21 в Япония.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР