Американската компания Локхийд Мартин съобщи, че ще отвори база за

...
Американската компания Локхийд Мартин съобщи, че ще отвори база за
Коментари Харесай

Локхийд Мартин ще отвори ремонтна база за F-16 в България

Американската компания " Локхийд Мартин " заяви, че ще отвори база за поддръжка и и ремонт на изтребители в България, в случай че държавното управление закупи самолети F-16 Block 70.

" Като част от уговорката си да поддържа придобиването на Ф-16 от България, " " Локхийд Мартин ще отвори база за поддръжка, непълен и повсеместен ремонт (MRO facility) в страната. Това значи, че българските самолети ще могат да бъдат поддържани в България от локални инженери и техници през цялата дълготрайност на своите 12 000 летателни часа живот. “, сподели Джим Робинсън, началник на плана за придобиване на F-16 в България, представен от представителството на компанията у нас.

Съединени американски щати и България договарят за закупуването на 8 нови изтребители F-16 Block 70, като се чака при започване на май български представители да посетят Съединени американски щати, с цел да уточнят параметрите на бъдещата договорка. Българското държавно управление твърди, че такава ще има още през юли месец, само че към момента остават открити въпроси.

В петък от " Локхийд Мартин " оповестиха, че покупката на изтребителите ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България. От компанията настояват, че са подготвени да дават стопански и промишлени изгоди за България.

Новият цех на компанията към този момент работи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР