Американската компания Linden Energy придобива 50% от Овергаз Инк.. Договорът

...
Американската компания Linden Energy придобива 50% от Овергаз Инк.. Договорът
Коментари Харесай

Американската Linden Energy купува 50% от "Овергаз Инк."

Американската компания Linden Energy придобива 50% от " Овергаз Инк. ". Договорът бе подписан по време на форума " Три морета " в наличието на американския дипломат у нас Херо Мустафа и министрите на стопанската система и на енергетиката Кирил Петков и Андрей Живков. Сделката е част от тактиката на Linden Energy за увеличение на вложенията в България и района.

" Ние сме доста въодушевени да продължим работата си в България и на Балканите и аз имам вяра, че " Овергаз " е съвършеният сътрудник, който от водач на българския пазар може да се трансформира в водач в Балканския район. Ние интензивно ще подкрепяме " Овергаз " в напъните за диверсификация на енергийния пазар в България с прибавянето на нови източници на природен газ, единият от които е американски полутечен газ ", сподели Стивън Пейн, президент на Linden Energy. Той означи, че в някои страни на Балканите като Албания и Косово да вземем за пример газификацията съвсем не е развита и това отваря големи благоприятни условия за развиване.

" Linden Energy ще поддържа нашите старания за развиване на газовия пазар в страните от Западните Балкани с обезпечаването на политическа и финансова поддръжка за тези планове. Плановете ни са за изследване на опциите за създаване на система от интерконектори на Западните Балкани и газификация на районите и в България, и в други страни ", сподели Светослав Иванов, изпълнителен шеф на " Овергаз Инк. ".

Linden Energy е учредена през 2013 година от Стивън Пейн и сполучливо развива газови планове в Европа и Южна Азия, като е взела участие в построяването на няколко огромни газопровода. От 2016 година Linden Energy е притежател на 10% от потенциала на газовия интерконектор Гърция-България.

Най-голямата българска частна газова компания " Овергаз " е учредена през 1992 година Част от нея е " Овергаз Мрежи ", която е най-големият дистрибутор на газ в България с построени над 2500 км газопроводни мрежи и над 81 000 клиенти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР