Американската компания Johnson&Johnson прекрати опитите за ваксина срещу коронавирус поради

...
Американската компания Johnson&Johnson прекрати опитите за ваксина срещу коронавирус поради
Коментари Харесай

Сензационен обрат! Втора ваксина срещу К-19 в напреднала фаза на изпитание е временно спряна

Американската компания Johnson&Johnson приключи опитите за ваксина против ковид заради разпознатото "необяснимо заболяване " на един от участниците, се твърди в изказване, оповестено на уеб страницата на компанията, написа БГНЕС.

"Временно спряхме систематизиране на дозите от имунизацията против К-19 във всички наши опити, в това число третата фаза, заради необяснима болест при участник в изследването ", се споделя в прессъобщението. Както означават в компанията, проучването и оценката на положението на пациента се прави от Независимия комитет за наблюдаване на данните и сигурността на изследователските субекти (DSMB), както и от редица медицински експерти.

Според данните, показани на 25 септември на уеб страницата на електронната научна библиотека medRxiv, имунизацията, разработвана от американската компания, е предизвикала дълготраен имунен отговор през първата фаза и първия стадий от втората фаза на клиничните изпитвания.

Johnson&Johnson стартира третата фаза на клиничните изпитвания на своята ваксина на 23 септември. В изследването вземат участие 60 000 доброволци в 8 страни на 3 континента.

Компанията се надява, че в случай че имунизацията потвърди своята успеваемост и сигурност, тогава първите партиди ще бъдат разполагаем за узаконяване при започване на 2021 година.

Това е вторият подобен случай, откакто тестването на така наречен Оксфордска ваксина беше спряно за малко от AstraZeneca, само че по-късно беше възобновено, а в медийното пространство се появиха редица въпроси какви тъкмо проблеми са се появили - евентуално неврологични.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР