Американската компания Амазон планира да наддава на търга за телевизионните

...
Американската компания Амазон планира да наддава на търга за телевизионните
Коментари Харесай

"Амазон" планира да участва в търга за телевизионните права на Висшата лига

Американската компания " Амазон " възнамерява да наддава на търга за телевизионните права на Висшата лига. Конкурсът ще бъде през идващия месец, а " Амазон " има предпочитание да излъчва дуелите на територията на Англия.

В момента срещите от най-скъпото футболно състезание в света се излъчват от телевизионните компании BskyB (SkySports) и BT (British Telecom), които през 2015 година заплатиха общо 5.1 милиарда паунда (6.9 милиарда долара) за правата. Sky излъчва 126 дуела през сезона, а останалите 42 са в ефира на BTSport.

" Амазон " обаче не е единственият софтуерен колос, който има желание да се намеси на пазара. " Facebook " също изследва въпроса и участваше в първичните диалози. Участието на двете софтуерни компании най-вероятно ще докара до съществено нарастване на цената за телевизионните права, предвиждат анализаторите на Citi.

Очакваният скок е с 40% на цената от 5.6 милиарда $, която Sky заплати за по-голяма част от пакетите преди близо три години.

Друг план на американската компания, който би трябвало да я разпространява на Острова е основаването на документална поредност за " Манчестър сити ". " Гражданите ", които са водач във Висшата лига и сложиха връх по следващи победи (18), подписаха контракт с " Амазон " през ноември за излъчването на поредност, която да покаже взор от вътрешната страна за представянето на отбора.

" Facebook " към този момент контракти излъчването на мачове от немската Бундеслига онлайн. Потребителите на обществената мрежа в Полша ще могат да гледат гратис срещата сред " Байер " (Леверкузен) и първенец " Байерн " (Мюнхен).

Защо " Амазон " се намесва на пазара

Планираното нахлуване на телевизионния пазар в Обединеното кралство за лъчение на Висшата лига единствено продължава дълготрайния план на американската компания. Тя прави всичко допустимо да усили броя на клиентите си във Англия, където до неотдавна не беше изключително известна.

Според експертен отчет вероятно лъчение на дуелите от футболното състезание ще усили двойно приходите от клиенти. Статистиката сочи, че потребителите, които употребяват абонамент Prime харчат два пъти повече годишно от всички останали. През 2017 година във Англия 43% от клиентите на " Амазон " са били във втората категория.

Очаква се срещите от Висшата лига да бъдат включени в пакета Prime, с което да се подтикват повече доходи.

Компанията към този момент се намеси съществено в страната, откакто през август 2017 година завърши договорка за излъчването на веригата шампионати по тенис от международния тур на АТП. " Амазон " даде по-висока оферта на търга от Sky, който досега излъчваше шампионатите от сериите " Мастърс ". Американската компания предложи по 10 милиона паунда на година, с цел да вземе правата.

Освен това " Амазон " излъчи и 10 мача в четвъртък вечер от сезона в Националната футболна лига (НФЛ) от шампионата по американски футбол. Компанията навлиза от ден на ден на спортния пазар, водейки се от числата на последните изследвания в Щатите. Според тях потребителите на телевизионни услуги се обвързват с кабелни оператори основно поради предлагането на спортни събития онлайн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР