Американската инвестиционна банка Morgan Stanley удвои тримесечния си дивидент и

...
Американската инвестиционна банка Morgan Stanley удвои тримесечния си дивидент и
Коментари Харесай

Morgan Stanley удвоява дивидента си след стрес теста на Фед

Американската капиталова банка Morgan Stanley удвои тримесечния си дял и разгласи нов проект за назад изкупуване на акции, съобщи Си Ен Би Си.

Банката разгласи в прессъобщение, че дивидентът и ще скочи до 70 цента на акция от началото на третото тримесечие и че ще придобие свои акции на стойност до 12 милиарда $ до юни 2022 година

„ Morgan Stanley натрупа забележителен „ непотребен “ капитал през последните няколко години и в този момент има един от най-големите финансови буфери в сектора “, показва в известието основният изпълнителен шеф на банката Джеймс Горман.

Новият финансов проект на Morgan Stanley е измежду най-агресивните в бранша. По-големият му съперник JPMorgan Chase увеличи дивидента си с 11% до 1 $ на акция, до момента в който Bank of America заяви, че ще усили дивидента със 17% до 21 цента на акция. През април Bank of America показа проект за назад изкупуване на акции на стойност 25 милиарда $. Goldman Sachs възнамерява да увеличи дивидента си с 60% до 2 $ за акция, само че бордът на шефовете на банката към момента не е одобрил покачването.

Wells Fargo заяви, че възнамерява да удвои дивидента си до 20 цента за акция и че ще стартира да изкупува назад акции на стойност 18 милиарда $ от третото тримесечие. Увеличаването на дивидента на банката бе предстоящо от анализаторите, защото предходната година тя бе измежду дребното кредитори, които бяха принудени да съкратят дивидента си поради представянето си на стрес теста на Федералния запас.

Миналата седмица Фед заяви, че при стрес теста за 2021 година всички 23 огромни банки в Съединени американски щати са показали, че разполагат с „ много по-голям “ капитал от нужния най-малко, с цел да се оправят с предполагаем стопански срив. Макар че при тежък стопански срирв секторът ще записва загуби от 474 милиарда $, коефициентът на финансова адекватност ще намалее  единствено до 10,6% - равнище, което би било два пъти по-високо от базовия риск на минимални финансови условия, означиха от централната банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР