Американската и индонезийската армия започнаха ежегодните си военни учения на

...
Американската и индонезийската армия започнаха ежегодните си военни учения на
Коментари Харесай

САЩ, Индонезия, Австралия, Япония и Сингапур започнаха общо военно учение заради Китай

Американската и индонезийската войска започнаха годишните си военни учения на остров Суматра в Индонезия. За пръв път към тях се причисляват и военни от други страни, сигнал за задълбочаване на връзките в изискванията на засилващата се морска активност на Китай в Индо-тихоокеанския район, предаде Асошиейтед прес, цитира Дарик.

В тазгодишните учения вземат участие над 5000 бойци от Съединени американски щати, Индонезия, Австралия, Япония и Сингапур, което е най-големият им брой от началото на военните игри, сложено през 2009 година Ученията има за цел да покачат оперативната съгласуемост, качествата, доверието и съдействието в името на един свободен и отворен Индо-тихоокеански район, заяви американското посолство в Джакарта.

" Те са въплъщение на връзката сред Съединени американски щати и Индонезия и на задълбочаващите се връзки сред сухопътните войски на страните в района ", съобщи ген. Чарлз Флин, главнокомандващ на американските сухопътни войски в тихоокеанския район. " Защото таман сухопътните войски са онази заварка, която поддържа целостта на районната архитектура на сигурност. "

Флин и началникът на индонезийската войска ген. Андика Перкаса откриха ученията тази заран на гала в Батураджа, крайбрежен град в провинция Южна Суматра. Те ще продължат до 14 август и в тях ще вземат участие сухопътни, военновъздушни и военноморски подразделения.

Двуседмичните учения се откриват на фона на предизвестията от нощес на китайското министерство на защитата, че ще стартира поредност от целенасочени военни интервенции за " гарантиране на националния суверенитет " в отговор на визитата на ръководителя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван. Китай счита самоуправляващия се остров за своя провинция и планува даже приложимост на мощ за анексирането му, отбелязва Асошиейтед прес.

Пекин е все по-настъпателен и в отправянето на претенциите си към на практика цялото Южнокитайско море.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Марк Мили съобщи предишния месец, че през последните пет години се увеличават прехващанията на китайски самолети и кораби от американските и партньорските сили в района, както и случаите на рисково близки контакти сред въоръжените сили на двата лагера.

Японските сухопътни войски, които за пръв път вземат участие в американско-индонезийските учения, обявиха, че ученията са израз на " свободната и отворена " индо-тихоокеанска аудиенция за търговия и взаимоотношение в областта на сигурността със Съединени американски щати и другите демокрации в района.

В Китай американско-индонезийските учения в разширен формат се възприемат като опасност. Държавните медии там упрекнаха Съединени американски щати, че градят индо-тихоокеански съюз, сходен на НАТО, като средство за умишлено предизвикателство на спор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР