Американската фирма SplashData публикува годишния си списък с най-лошите пароли

...
Американската фирма SplashData публикува годишния си списък с най-лошите пароли
Коментари Харесай

Най-често срещаните в интернет пароли, които никога да не ползвате

Американската компания SplashData разгласява годишния си лист с най-лошите пароли за последните 12 месеца и той демонстрира едно - интернет потребителите не могат да се учат от грешките си. И нещо друго - почитателите на " Междузвездни войни " в действителност са доста.

В листата влизат данни от регистрациите на 5 милиона души, чиито пароли са били разрушени от хакери през 2017 година.

Експертите показват, че макар възходящия брой офанзиви доста консуматори не престават да употребяват обикновени пароли, като " 123456 " и " password ", които за четвърта поредна година са водещи в листата. Според изчисленията 3% от хората не престават да употребяват втората от тях.

Има обаче и изцяло нови попълнения, като " starwors ", " monkey " и " hello ".

" Последният епизод на " Междузвездни войни " може да е приказен, само че потреблението на името на поредицата е рисково що се отнася до пароли за интернет ", изяснява Морган Слайн, който е началник на SplashData.

" Хакерите употребяват известни термини от поп културата и спорта, с цел да влязат в непознати профили, тъй като знаят, че доста хора употребяват такива лесни думи за запомняне ", добавя той.

Ето и кои са топ 25 на най-лесните за разгадаване пароли през 2017 година:
123456; Password; 12345678; qwerty; 12345; 123456789; letmein; 1234567; football; iloveyou; admin; welcome; monkey; login; abc123; starwars; 123123; dragon; passw0rd; master; hello; freedom; whatever; qazwsx; trustno1.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР