Американската биотехнологична компания Moderna представи кандидата си за ваксина срещу

...
Американската биотехнологична компания Moderna представи кандидата си за ваксина срещу
Коментари Харесай

Пускат още една ваксина в битката срещу коронавируса

Американската биотехнологична компания Moderna показа претендента си за ваксина против Covid-19 за утвърждение в Швейцария, удостовери в петък Швейцарската организация за лечебни артикули (Swissmedic), представена от Ройтерс.

Швейцарският регулаторен орган означи, че стартира непрестанен обзор на претендента за ваксина на Moderna, с цел да може да му даде бързо утвърждение, в случай че премине през нужните клинични изпитвания.

Регулаторът Swissmedic към този момент изследва напредъка на пробните ваксини, разработвани от AstraZeneca, както и от Pfizer и BioNTech SE.

Така наречените непрекъснати прегледи разрешават на фармацевтичните компании да подават заявки за лекарствени артикули за битка с Covid-19 преди привършване на тяхната разработка и преди съществуването на цялостна подкрепяща ги документи.

Американският производител на медикаменти Moderna съобщи тази седмица, че разполага с задоволително данни за първи промеждутъчен разбор на последното си изследване за ваксина против ковид, пораждайки очаквания, че първичните резултати ще бъдат оповестени скоро.

Междинните данни от изследванията на Pfizer и BioNTech, оповестени в понеделник, демонстрираха, че техният претендент за ваксина е бил над 90% ефикасен в трета фаза на изследването.

"Swissmedic може по този метод да получи първична картина на профила полза-риск на претендентите за ваксина, преди да бъде завършено изследването за даване на позволение ", уточни Swissmedic в свое изказване.

"Това форсира процеса на обзор, като в същото време резервира същото равнище на деликатна инспекция на всички условия, свързани с сигурността, ефикасността и качеството ", добави швейцарската организация за медикаменти.

Като част от прегледа, Swissmedic уточни, че работи и с други лекарствени регулатори по света.

Ройтерс припомня, че Швейцария към този момент е заделила 400 милиона швейцарски франка (437 милиона долара) за закупуване на ваксини против Covid-19 и към този момент е запазила общо към 16 милиона дози от имунизациите, създадени от Moderna, AstraZeneca и от Pfizer/BioNTech.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР