Американската Агенцията за контрол на храните и лекарствата даде пълно

...
Американската Агенцията за контрол на храните и лекарствата даде пълно
Коментари Харесай

Спайквакс получи пълно одобрение за имунизации в САЩ

Американската Агенцията за надзор на храните и медикаментите даде цялостно утвърждение за използването имунизацията на " Модерна " против ковид измежду всички лица, навършили 18 година и тя стана втората изцяло утвърдена ваксина против болестта в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ваксината на " Модерна " е с позволение за изключително потребление в Съединени американски щати от декември 2020 година насам. Сега тя ще се продава с комерсиалното име " Спайквакс ".

Ваксината на " Пфайзер " / " Бионтех " употребява сходна технология и предходната година получи цялостно утвърждение в Щатите за прилагане при лица на 16 и повече години, откакто също в началото беше позволена единствено изключително.

В Съединени американски щати към 75 милиона души към този момент са получили по две дози от препарата на " Модерна ", съгласно данни от Американския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Прилагането на имунизацията на " Модерна " е позволено допълнително от 70 страни, в това число Канада и Европейския съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР