Американската агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ

...
Американската агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ
Коментари Харесай

Американската агенция по лекарствата бракува милиони дози от ваксината на Джонсън и Джонсън

Американската организация за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (Food and Drug Administration, FDA) разгласи за негодни милиони дози от коронавирус имунизацията на компанията " Джонсън и Джонсън ", създадени в цех в Балтимор, поради опасения от замърсяване с други съставки. В същото време FDA одобри за приложимост друго количество от милиони дози, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Два източника, осведомени със обстановката, прецизират за Ройтерс, че организацията е дала утвърждение за 10 милиона дози ваксини на компанията. Според в. " Ню Йорк таймс " партидите, избрани като негодни, са към 60 милиона дози.

Без да разкрива или удостоверява броя на дозите от препарата, организацията уточни в прессъобщение, че е одобрила две партиди, други партиди са отхвърлени, а няколко още се обследват.

За момента организацията не дава позволение за произвеждане на имунизацията на " Джонсън и Джонсън " в цех на " Имърджънт БайоСълушънс ". Запознат източник твърди, че утвърдените дози ваксини ще бъдат изнесени за други страни. Те са към този момент сложени във флакони и са подготвени за приложимост.
Притесненията за сигурността на препарата на " Джонсън и Джонсън " забави мощно разпращането на еднодозовата ваксина по места. Близо 21 милиона дози, създадени за Съединени американски щати, стоят неизползвани, написа Българска телеграфна агенция. Агенцията за надзор на медикаментите отбелязва, че решението й разрешава тези дози от имунизацията на " Джонсън и Джонсън " да се употребяват в Съединени американски щати и в чужбина.

Спирането на работата на завода в Балтимор през април беше предшествано от констатация, че съставки от имунизацията на АстраЗенека, също създавана по това време в обекта, са замърсили партида от препарата на " Джонсън и Джонсън ". Ваксината на АстраЗенека към този момент не се създава в този цех.

Отделно от това, Европейската организация по медикаментите заявява през вчерашния ден, че партиди от имунизацията на " Джонсън и Джонсън ", създадени за Европа по времето, когато беше намерено замърсяването, няма да бъдат употребявани като защитна мярка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР