Американска военноморска група, водена начело от самолетоносача „Хари Труман“, тръгва

...
Американска военноморска група, водена начело от самолетоносача „Хари Труман“, тръгва
Коментари Харесай

Мощна ударна група на САЩ, начело със самолетоносача „Хари Труман“, ракетен крайцер и четири разрушителя пое към Близкия Изток

Американска военноморска група, водена отпред от самолетоносача „ Хари Труман “, потегля от Норфолк (Вирджиния) и отива да патрулира в Близкия Изток. Това ще се случи в сряда, разясниха представители от американския флот, представени от международните организации.

Според тях самолетоносачът ще бъде съпроводен от ракетен крайцер „ Норманди “ и четиритеракетните ескадрени миноносци „ Арли Бърк “, „ Бълкели “, „ Форест Шърман “ и „ Фарагут “.

Според публично заявление на американския флот по-късно към флотилията ще се причислят разрушителите „ Джейсън Дънам “ и „ Силиван “. Ударната група, пренасяща 6500 морящи, ще пътува дружно с немската фрегата „ Хесен “ по време на първата част от задачата.

„ Това е планувана акция “, разясни представителят на американския флот лейтенант Кла Морган в публикувано изказване.

„ Ударната група ще работи в зоните на оперативна отговорност на пети и шести флот “, добави тя.

Зоната на отговорност на 5-тия флот включва западната част на Индийския океан и Персийския залив, а шестият флот е ситуиран в Средиземно море.

Морган обаче отхвърли да уточни по кое време се чака групата, отпред със самолетоносача, да дойде в тези региони и какъв брой дълго ще бъде там: „ Ние няма да обсъждаме времевата рамка на придвижване на тази група “.

Все отново Морган посочи, че задачата е те да поддържат американските въоръжени сили и Централното командване в осъществяването на задания им, свързани с морската сигурност в тези региони.

Разполагането на групата става на фона на утежняване на обстановката в Сирия, породени от изказванията за приложимост на химическо оръжие в събота в сирийския град Дума.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР