Американска туристка загина на Бахамите, след като катамаран с над

...
Американска туристка загина на Бахамите, след като катамаран с над
Коментари Харесай

Крясъци и страх: Катамаран с над 100 души на борда потъна на Бахамите, един от тях го засне

Американска туристка почина на Бахамите, откакто катамаран с над 100 души на борда потъна в Атлантическия океан . Един от пасажерите даже съумя да снима потъващия кораб.

Тя е потънала на 2430 метра макар опитите за избавяне

Двуетажният катамаран е пътувал към остров Синята лагуна, известна дестинация, ситуирана североизточно от столицата на Бахамските острови Насау, написа CBS. Той е почнал да поема вода, откакто е напуснал остров Парадайз с група туристи, а късно във вторник сутринта потопен.

На борда е имало над 100 души. Загинала е 74-годишна жена от Брумфийлд, Колорадо, която е била на петдневна отмора със фамилията си. Не е ясно тъкмо по какъв начин е умряла. Било ѝ е направено изкуствено дишане, след което е била откарана на пристанището, където е била оповестена за мъртва.

Корабът се преобърнал в бурно море, полицията счита, че е бил претрупан

Останалите пасажери и членове на екипажа са били избавени. Други двама неидентифицирани души са били отведени в болница, оповестиха от полицията.

Видеоклип, оповестен в обществените медии, демонстрира по какъв начин пасажери крещят, когато катамаранът стартира да се накланя на дясната си страна. Туристите стартират да скачат във водата, до момента в който плуват към околните лодки. На фрагментите се вижда, че те имат избавителни жилетки.

 

 

Кралските отбранителни сили на Бахамските острови също са помогнали за спасяването, показват от полицията. Разследването продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР