Американката Винъс Уилямс се класира за полуфинал на турнира от

...
Американката Винъс Уилямс се класира за полуфинал на турнира от
Коментари Харесай

Винъс Уилямс с полуфинал в Индиън Уелс след 17 години

Американката Винъс Уилямс се класира за полуфинал на шампионата от категория " Премиер Мандатори " в Индиън Уелс за първи път от 2001 година. Тогава сестра ѝ Серина беше освирквана след несъстоялия се мач сред двете и стана причина за протест в идващите години от страна на атрактивните тенисистки.

 Симона Халеп се пребори с вятъра и с Петра Мартич в Индиън Уелс
Симона Халеп се пребори с вятъра и с Петра Мартич в Индиън Уелс

Румънката ще играе на полуфинал с японката Наоми Осака

Винъс се наложи над испанката Карла Суарес Наваро с 6-3, 6-2 за малко повече от един час. Тя се класира за Топ 4 в Индиън Уелс за повторно. Точно преди 20 години Уилямс загуби от Мартина Хингис с 6-7, 0-6.

" Щастлива съм. Преди всеки мач се надяваш на сходен резултат, само че в никакъв случай не знаеш дали ще се получи на корта. Много съм удовлетворена от метода ми на игра. Да доближи толкоз напред в шампионата е вълнуващо, в действителност фантастично ", сподели 37-годишната американка.

Уилямс завоюва първия сет с един пробив в шестия гейм. Във втората част имаше равновесие до 2-2, само че по-късно Винъс затвори мача с 4 поредни гейма.

Съперничка на американката на следващия ден ще бъде 20-годишната Дария Касаткина. Тя затвърди превъзходната си форма и просто смаза някогашната №1 Анжелик Кербер (Германия) с 6-0, 6-2 единствено за 58 минути.

" Всичко ми се получаваше в този мач. Беше просто съвършено. Правя тези неща на подготовка, само че по време на мачовете е друго. Този път бях спокойна и играх изцяло освободено ", сподели след мача щастливата рускиня.

 Снимка 345266
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР