Американката Серина Уилямс продължи похода си към рекордна 24-та титла

...
Американката Серина Уилямс продължи похода си към рекордна 24-та титла
Коментари Харесай

Серина надви Халеп в три сета и продължава напред в Мелбърн

Американката Серина Уилямс продължи похода си към рекордна 24-та купа от Големия шлем, откакто победи международната номер 1 Симона Халеп с 6-1, 4-6, 6-4 в оспорван мач от осминафиналите на Аустрелиън Оупън.

В предходния кръг Халеп се наложи безапелационно над сестрата на Серина - Винъс, само че през днешния ден не съумя да се оправи със седемкратната шампионка. Уилямс стартира доста мощно мача и даде единствено един гейм на съперничката си в първия сет, след което рано дръпна с пробив във втората част. Халеп сподели темперамент и заигра доста мощно, с цел да обърне резултата и да вкара мача в решителен трети сет. В неговото начало румънката изглеждаше по-стабилна и нападателна, само че Серина употребява мощния си сервис, с цел да отрази три благоприятни условия за пробив. Американката употребява своя късмет в седмия гейм на сета и стигна до пробив, след което нямаше проблем да затвори мача на личен сервис след час и 47 минути игра.

По този метод Уилямс се класира за четвъртфиналите в Мелбърн за 12-ти път в кариерата си, като там ще се изправи против някогашната номер 1 в света Каролина Плишкова, която по-рано през днешния ден разруши Гарбине Мугуруса с 6-3, 6-1. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР